DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2042796-1,38%
Kayseri
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Büyük projede çalışma masası dağıtımı başladı

Büyük projede çalışma masası dağıtımı başladı

ABONE OL
Kasım 1, 2023 16:28
Büyük projede çalışma masası dağıtımı başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de tespit edilen 20 bin öğrenci için Kayseri Valiliği, sanayiciler ve hayırsever insanların iş birliği ile yapılan çalışma masalarının dağıtımına başlandı. Dağıtım töreninde konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “ Madem mobilyanın başkentiyiz, her evde her öğrencinin bir çalışma masası, bir kitaplığı olsun. Bu kampanyada hayırseverlerimizin özelliklede mobilyacı hayırseverlerimizin çok desteği oldu. İlk etapta 20 bin öğrencimize çalışma masası ve kitaplık dağıtacağız” dedi.

Kayseri’de ‘Her Ev Bir Okul’ projesi kapsamında 20 bin adet çalışma masası ve kitaplığın ilk etap dağıtım töreni gerçekleştirildi. Tespit edilen 20 bin öğrenci için Kayseri Valiliği, sanayiciler ve hayırsever insanların iş birliği ile yapılan çalışma masalarının dağıtımına başlandı. Törene Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Özvatan Kaymakamı Mine Kurt, Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Yalçın, Kayseri Marangozlar Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası (KMMDO) Ercan Sarıkaya, Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Arapoğlu, İncesu Organize Sanayi Bölgesi İrfan Püsküllü ve basın mensupları katıldı.

Program kapsamında konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Kayseri için önemli olduğuna inandığımız ve 2 hafta önce duyurusunu yaptığımız projenin artık uygulama aşamasına geldiğimiz ilk partinin dağıtım töreninde bir aradayız. Projemiz ‘Her Ev Bir Okul’ kampanyası. Bildiğiniz üzere Kayserimiz mobilyanın başkenti. Evlerimizde kullanılan her 2 sandalyede birisi Kayseri’de üretiliyor. Mobilyanın başkenti olarak andığımız bir ilde dedik ki, ‘evinde çalışma masası ve kitaplığı olmayan öğrenci kalmasın’. Madem mobilyanın başkentiyiz, her evde her öğrencinin bir çalışma masası, bir kitaplığı olsun. Bu kampanyada hayırseverlerimizin özelliklede mobilyacı hayırseverlerimizin çok desteği oldu. İlk etapta 20 bin öğrencimize çalışma masası ve kitaplık dağıtacağız. İlk etapta ulaşmadıklarımız belki de eksiklerimiz olacak ama devamında yıl boyunca bütün öğrencilerimize ulaşmaya çalışacağız. Hem il merkezinde hem ilçelerimizde bugün araçlarımız öğrencilerimizi sevindirmeye başlayacaklar” ifadelerini kullandı.

‘TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BİR DE MEKTUP YOLLADIM’

Kayseri’de eğitime önem verildiğini ve çalışma masası dağıtılan öğrencilere ayrıva mektupta yolladığını söyleyen Vali Çiçek, “Heyecanlıyım çünkü bu hafta 20 bin öğrencimize çalışma masası ve kitaplıkları teslim edilecek. Evlerinde kendilerine ait bir köşeleri olacak. Bütün mobilyacılarımız özellikle OSB’miz ellerini taşın altına koydular. Birlikte bir ekip ruhu içerisinde bir çalışma başlattık. Ardından çığ gibi bir destek oluştu. Ben şunu gördüm Kayseri’de eğitim deyince akan sular duruyor. Hem buradaki paydaşlarımıza hem hayırseverlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Bugün başlıyoruz, heyecanlıyız. Tüm öğrencilerimize bir de mektup yolladım. ‘sevgili genç arkadaşım inşallah bu çalışma masası senin başarında etkili olur, başarılı olursun ve millete faydalı işler yaparsın. Buna inanıyorum’ şeklinde mektup yolladım” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI İLK 3 ŞEHRİ ARASINA GİRMEYİ BAŞARACAĞIZ’

Kayseri’de eğitim alanında çalışmalarına devam edeceklerini ve hatta Türkiye’de en başarılı 3 şehir arasında Kayseri’nin yer alması için çabalayacaklarını ifade eden Vali Çiçek, “Şu an için 18 bin tane çalışma masası elimizde çalışma masamız var. Zaten 2 bin tane çalışma masası içinde şu an itibariyle de devam ediyor kampanyamız. Birkaç gün içerisinde bu konu gündem de oldukça sayı daha da artacak. Belki bizim unuttuklarımız atladığımız öğrenciler olabilir o öğrencilerimize de masa teslim edeceğiz. Hiçbir öğrencimizi masasız bırakmayacağız sözümüzün arkasında duracağız. ERVA projesi adı altında …

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.