DOLAR 32,3951 -0.09%
EURO 34,6551 -0.47%
ALTIN 2.394,20-1,66
BITCOIN 1971603-3,37%
Kayseri
16°

HAFİF YAĞMUR

20:06

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Bursa da ayı kurtarma operasyonu

Bursa da ayı kurtarma operasyonu

Bursa da tuzağa yakalanan ayağında meydana gelen yaralanmalardan başka herhangi rahatsızlığının bulunmadığı tespit edilen ve 3-4 yaşlı olduğu tahmin edilen ayı, yaralı ayağına uygulanan tedavi sonrasında doğal yaşam ortamına bırakıldı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 07:08
Bursa da ayı kurtarma operasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İftar Saatinde Ayı Kurtarma Operasyonu…

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğümüz Bursa Şube Müdürlüğüne, Doğancı Jandarma Karakol Komutanlığınca orman içerisinde bir ayının tuzağa yakalanmış olduğuna dair ihbarın iletilmesi sonrasında harekete geçen ekiplerimiz hızlı bir şekilde olay yerine hareket ettiler. 

Bursa İli Osmangazi İlçesi Gökçeören köyü aşağı kırsalında tuzağa yakalanmış olan ayıya ulaşmak ve kurtarma faaliyetlerine katılmak için olay yerine gelen Jandarma ve Bursa Büyükşehir İtfaiye personeli ile Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü koruma-kontrol personeli Bursa-Orhaneli yolu üzerinden bir buçuk kilometrelik dik yamacı tırmanarak yaralı ayıya ulaştılar.

Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü veteriner hekimi Azizcan Sezer tarafından yürütülen operasyon neticesinde yakalandığı tuzaktan anesteziye alınarak kurtarılan ayının bu esnada gerekli sağlık kontrolleri de yapıldı.

Yapılan sağlık kontrollerinde tuzağa yakalanan ayağında meydana gelen yaralanmalardan başka herhangi rahatsızlığının bulunmadığı tespit edilen ve 3-4 yaşlı olduğu tahmin edilen ayı, yaralı ayağına uygulanan tedavi sonrasında doğal yaşam ortamına bırakıldı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.