DOLAR 32,2836 0.08%
EURO 34,8199 -0.05%
ALTIN 2.450,760,77
BITCOIN 1954918-2,88%
Kayseri
21°

AÇIK

04:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Bu besin C vitamini deposu!

Koronavirüs salgının etkisini göstermesinin yanı sıra, mevsimsel hastalıklarının da artmaya başlaması, herkesi C vitamini tüketmeye yöneltti. Herkesin sandığı en çok C vitamini ne mandalina ne de portakalda var. c vitamini tüketmek istiyorsanız, mutlaka bu sebzeyi tüketmelisiniz. Peki, en çok hangi besinde C vitamini var?

ABONE OL
Eylül 24, 2022 14:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Salgının etkili olduğu bu dönemde bağışıklığımızı güçlendirmek çok önemli. Bunun bilincinde olan vatandaşlar C vitamini deposu olan besinleri araştırmaya ve tüketmeye başladı. Bizler de Kamupersoneli.net olarak C vitaminin en çok olduğu besinleri sizler için derledik.

NE PORTAKAL NE MANDALİNA

C vitamini denilince herkesin aklına portakal ve mandalina geliyor. Ancak sanılanın aksine portakal ve mandalina C vitamini açısından biraz alt sıralarda bulunuyor.

C VİTAMİNİ NEDEN ÖNEMLİ?

Konuyla ilgili uzmanlar yaptıkları açıklamasında C vitaminin son derece önemli olduğunu ve her gün tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Yaptığımız araştırmalar sonucunda günlük olarak 60 mg. C vitamini tüketilmesi gerekiyor. Doğal olarak besinler aracılığıyla C vitamini almak sağlığımız açısından oldukça önemli.

C VİTAMİNİ DEPOSU

Yaptığımız araştırmalar sonucunda C vitamininin en çok biberde olduğunu öğrendik. Özellikle kırmızı biber, Cvitamini açısından doyurucu bir sebze. Yaklaşık olarak bir orta boy kırmızı biberde 152 gram c vitamini bulunmaktadır. Bu da ortalama %250'ye denk geliyor. C vitamini tüketmek istiyorsanız, öğünlerinizde mutlaka kırmızı bibere yer vermeniz önerilmektedir.

Kırmızı biber dışında C vitamini deposu olan başka besinleri de tüketmek gerekiyor. Kırmızı biber dışında C vitamini açısından zengin olan besinler arasında maydanoz, portakal, mandalina, kivi, limon, brokoli ve ananas bulunmaktadır.

KAMUPERSONELİ.NET / ÖZEL HABER

 

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.