DOLAR 32,4592 -0.1%
EURO 34,8863 0.09%
ALTIN 2.422,350,00
BITCOIN 1878105-4,05%
Kayseri
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

BENLİ UYARDI

KAYSERİ,(BGC)-Kayseri'de vaka sayısı 100 binde 196.07 oranına ulaştıktan sonra İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli uyarıda bulundu. Vaka sayılarındaki artışın devam ettiğine dikkati çeken Benli, vatandaşlardan tedbirlere uymalarını istedi. Benli,"Kayseri'de 4 haftadır vaka sayılarındaki yükseliş devam ediyor. Bu artışı kontrol altında tutabilir ve azalmasını hep birlikte sağlayabiliriz" dedi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 19:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YENİ VİRÜS DAHA TEHLİKELİ!

Artan vaka sayılarının yanı sıra mutasyona uğrayan virüsün daha tehlikeli olduğuna dikkat çeken Müdür Benli,”Bu yeni virüs türü daha hızlı yayılmaktadır. Kapalı kalabalık alanlardan uzak durmalıyız. Makamlarda, iş yerlerimizde çay-kahve ikramlarını bırakalım. Maskeyi doğru kullanalım” dedi.

POZİTİF VAKALAR DOĞRU BİLGİ VERMİYOR

Koronavirüs testi pozisitf çıkan vatandaşlar ekiplere eksik bilgi verdiğini belirten Benli,”Diğer taraftan pozitif vakaların %30 u temaslı bilgisi vermiyor. Ev hanımları eşlerini bile söylemekten çekiniyor. Dükkanım 10 gün kapanacak endişesini anlıyorum ama bu yapılanın başka birinin canına mal olacağını bilmemesini anlamıyorum. Bu vebali düşünürsek filyasyon ekiplerine doğru bilgi vermemenin ne kadar yanlış olduğunu anlarız. Ekiplerimiz sizlerin sağlığı için temaslı bilgisi almaya çalışıyor. Ertesi gün pozitif vakaları tekrar merkezden arayıp temaslı almaya çalışıyorlar ama yanlış öğretide ısrar ediliyor. Son 3 günde iş yerinde, evde, arabada, arkadaşlar ile yapılan oturmalarda kimlerle berabersek hepsini söylemeliyiz” dedi.

SOSYAL MEDYADAN UYARDI

Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli sosyal medyadan yaptığı paylaşımda,” Kayseride 4 haftadır vaka sayılarındaki yükseliş devam ediyor. Bu artışı kontrol altında tutabilir ve azalmasını hep birlikte sağlayabiliriz.
Bu yeni virüs türü daha hızlı yayılmaktadır. Kapalı kalabalık alanlardan uzak durmalıyız. Makamlarda, iş yerlerimizde çay-kahve ikramlarını bırakalım. Maskeyi doğru kullanalım.
Ev oturmalarına ara vermeliyiz (taziye – geçmiş olsun ziyaretleri, arabaşı, mantı sıkma, yaprak sarma, börek yapma, dünür gezmesi, bağ oturmaları, doğum günü, ölüm yıldönümü -mevlüt okutma- vb.).
Çocuklarımıza okullarında kesinlikle maskelerini çıkartmamaları gerektiğini öğretelim. Mümkünse Çocuklarımızı oyun parklarına bırakmayalım. Bırakacaksak ta maskeli olmalı. Oyun sonrası ellerini dezenfekte edelim.
Mangal partilerine ara verelim.
Diğer taraftan pozitif vakaların %30 u temaslı bilgisi vermiyor. Ev hanımları eşlerini bile söylemekten çekiniyor. Dükkanım 10 gün kapanacak endişesini anlıyorum ama bu yapılanın başka birinin canına mal olacağını bilmemesini anlamıyorum. Bu vebali düşünürsek filyasyon ekiplerine doğru bilgi vermemenin ne kadar yanlış olduğunu anlarız. Ekiplerimiz sizlerin sağlığı için temaslı bilgisi almaya çalışıyor. Ertesi gün pozitif vakaları tekrar merkezden arayıp temaslı almaya çalışıyorlar ama yanlış öğretide ısrar ediliyor. Son 3 günde iş yerinde, evde, arabada, arkadaşlar ile yapılan oturmalarda kimlerle berabersek hepsini söylemeliyiz.

Pandemi devam ediyor…
Pandemi bilinci ile hayata devam edelim…
Kayserimizi sıkıntılı süreçten hep birlikte çıkaralım.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.