DOLAR 32,3928 -0.15%
EURO 34,7938 0.13%
ALTIN 2.435,50-0,12
BITCOIN 2020122-2,56%
Kayseri
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
5.Kayseri Kitap Fuarı, Kapılarını Kitapseverlere Açtı

5.Kayseri Kitap Fuarı, Kapılarını Kitapseverlere Açtı

ABONE OL
Ekim 14, 2022 12:29
5.Kayseri Kitap Fuarı, Kapılarını Kitapseverlere Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Kayseri Kitap Fuarı Açılış Töreni, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın, Şuşa kardeş şehir heyetinin, Kayseri protokolü ile yazar, şair ve düşünürlerin katılımlarıyla gerçekleşti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, önceki yıllarda Türkiye’nin ziyaretçi rekoruna sahip kitap fuarlarından olan, alanında örnek gösterilen 5. Kayseri Kitap Fuarı’na ev sahipliği yapıyor.

Bu kapsamda Başkan Büyükkılıç önderliğinde Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Kitap Fuarı’nın kapılarını beşinci kez kitapseverlere açtı. Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı’nda gerçekleşen açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Azerbaycan Şuşa Valisi Maftun Abbasov, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarından, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Kayseri İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Dr. Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, rektörler, oda başkanları ile şair, yazar ve kitapseverler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan fuarda Başkan Büyükkılıç, yaptığı konuşmada, “Kayseri’mizin ve Şuşa’mızın iki güzel şehrimizin kıymetli valileri, artık kardeş olduk. İki şehir, iki vali ile el ele, gönül gönüle diyoruz. Can Azerbaycan’ımızın bize emaneti olarak gördüğümüz, kardeş olduğumuz bu şehrimiz ile her zaman kültürün başkenti olarak onur duyacağız” dedi.

Kayseri’de âlimler şehri olarak 5 üniversitenin olduğunu paylaşan Büyükkılıç, “Önceki dönemlerden beri devam eden anlayış içerisinde bir yeni kitap fuarını hayata geçirerek, okuyan ya da okutan olma yönünde irade gösteriyoruz. 10 kütüphanemizin olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kültür Bakanlığı’mız ile aynı zamanda şehrimize ve günün koşullarına yakışır büyük bir kütüphane yapacağımızı ifade etmek istiyorum. Ayrıca Çocuk Kütüphanesi ve ilçelerimizdeki çeşitli kütüphaneler ile birlikte hem ihtisaslaşma hem de günün koşullarına uyarlama yönünde gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.