DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Kayseri
26°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
2023-2024 eğitim öğretim dönemi 2 Ekim’de başlayacak

2023-2024 eğitim öğretim dönemi 2 Ekim’de başlayacak

ABONE OL
Eylül 8, 2023 14:35
2023-2024 eğitim öğretim dönemi 2 Ekim’de başlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Üniversitesi’nin 2023-2024 eğitim öğretim döneminin 2 Ekim’de başlayacağını, öğrencilerin daha iyi eğitim alabilmesi için çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Karamustafa, “Çalışmalarımız geleceğimiz olan gençlerimizi hem mesleki anlamda, hem eğitim öğretim anlamında, hem de teorik ve uygulamalı, sportif, sosyal, kültürel bütün bileşenlerle bu üniversitenin kaynaklarını, bu şehrin kaynaklarını maksimum düzeyde kullanarak mezuniyete taşıyıp bu ülkenin nitelikli iş ve üretim kaynağı haline dönüştürmek” dedi.

Milyonlarca genç 1 Eylül 2023 tarihi itibariyle üniversite kayıt sürecini tamamladı. Kayseri Üniversitesine kayıt yapan öğrencileri tebrik eden Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Ekim ayının 2’sinde eğitim öğretim döneminin başlayacağını, öğrencilerin daha iyi eğitim alabilmesi için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Kayseri Üniversitesi kampüsünün çevre dostu ve butik bir kampüs olduğunu belirten Karamustafa, “Kayseri Üniversitemizin kampüsü içerisindeyiz, şu anda gayet çevre dostu, butik bir kampüsümüz bulunmakta. Bunun dışında da ilçelerde ve diğer OSB dahil diğer yerlerde burası hariç 8 tane kampüsümüz var. Biz burada öğrencilerimiz için sınıflarda, laboratuvarlarda vereceğimiz eğitimler bağlamında hummalı bir hazırlık içerisindeyiz. Üniversite eğitimi, kampüs eğitimi sadece sınıf laboratuvarda eğitimden ibaret değildir. Öğrencilerimizin sosyal kültürel, sportif birçok alanda nitelikli birey, sağlıklı düşünen bireyler olabilmesi, mezuniyet sonrasında onları topluma ve iş dünyamıza gerek mesleki bilgileriyle gerekse sağlıklı genç bireylerimiz olarak yetiştirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ekimin 2’sinde okulu açacağız, eğitim öğretim dönemi başlayacak” şeklinde konuştu.

Bu eğitim öğretim döneminde birçok kültürel etkinlik ve çevre gezileri düzenleyeceklerini dile getiren Karamustafa, “Sağlık Kültür Daire Başkanlığımız yoğun bir çalışma yaptı. Birçok kültürel etkinliklerle beraber çevre gezileri düzenleyeceğiz. Bu sene özellikle Kayseri dışından gelen öğrencilerimizin bir kere şehrimizin marka değeri olan Erciyes Dağı’mızı tanısınlar istiyoruz. Bu bağlamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes AŞ ile bir planlama yaptık. Oranın değerli Yönetim Kurulu Başkanı geçen haftalarda bizi ziyarete geldi. Oraları ziyaret ettireceğiz. Ağırnas’dan Sultan Sazlığı’na kadar bir tabiat harikası olan bir kültür harikası olan bu şehri öğrencilerimizin tanımasını istiyoruz. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere yerel yönetimlerimizin bu konuda bize ciddi destek veriyorlar. Gastronomisiyle, tabiatıyla, kültürüyle bu şehirde okuyan, başta dışarıdan gelen gençlerimiz, sonrasında da şehrimizde yaşayan genç kardeşlerimize, öğrencilerimize şehrimizi de tanıtacağız. Kayseri bir kültür zengini bir şehir. Bunların gençlerimiz tarafından bilinmesi önemli. Bu minvalde çalışmalarımız devam ediyor. Diğer taraftan şehrimizin güçlü bir sanayisi var. Bu bağlamda Organize Sanayi Bölgesi’nde kurmuş olduğumuz OSB Meslek Yüksekokulu ve en büyük MYO olan Teknik Bilimler MYO kapsamında sanayi ile entegre programları yönetebilmeye veya üretebilmeye yönelik çalışmalar da yapıyoruz. İnşallah bütün sevdamız, bütün çalışmalarımız geleceğimiz olan gençlerimizi hem mesleki anlamda, hem eğitim öğretim anlamında, hem de teorik ve uygulamalı, sportif, sosyal, kültürel bütün bileşenlerle bu üniversitenin kaynaklarını, bu şehrin kaynaklarını maksimum düzeyde kullanarak mezuniyete taşıyıp bu ülkenin nitelikli iş ve üretim kaynağı haline dönüştürmek” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.