DOLAR 32,4032 -0.09%
EURO 34,6446 -0.52%
ALTIN 2.387,48-1,94
BITCOIN 1947016-4,55%
Kayseri
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

2020’DE İHRACATTA REKOR KIRDIK

Kayseri İnternet Gazetecileri Derneği (KİGADER)Başkanı Duygu Uludaşdemir ve yönetim kurulu üyeleri, İsmail Yıldız, Mehmet Uzel ve Öner çalış Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi'yi makamında ziyaret etti. Ziyarete KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya da katıldı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 17:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ziyaret de Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi pandemi dolayısıyla e-ticaret de esnafın yaşadığı sıkıntılara yönelik KTO ile ortak bir proje hazırladıklarını söyledi. Proje kapsamında ihracat yapanlara ve esnaflara yönelik e-ticaret'e geçiş için yardımcı olacak bir teknik destek düşündüklerini ifade etti.Bu sayede ambalajlamadan,kargolamaya,e-satış'dan e-ihracat'a bazı konularda esnaf ve sanayicinin yanında olduklarını sözlerine ekledi.

2020'DE İHRACATDA REKOR KIRDIK

Büyüksimitci , “2020 ekonomi rakamlarını da açıkladı.Kayseri de geçen yıl ihracatta 2 Milyar 624 Milyon Dolar ile rekor kırdık.İstanbul ,İnegöl'ün ardından mobilya da bu rakam 721 Milyon Dolar “dedi.

Ziyaret de pandemi dolayısıyle sektörde yaşanan sıkıntılarda konuşuldu. Büyüksimitci,''Fuar yapılamıyor.Dijital çağdayız.Esnafta sıkıntı var.Bazı destekler açıklandı.Biz pandemi de 70 tane talep ilettik ama 11 tanesi kabul gördü.Bu devletin imkanları dahilinde oldu.Ancak gayrimenkül sektörü pandemide ilerledi.Hes kodu ile lokanda ve cafelerin açılması için mücadele veriyoruz'',dedi.

KİGADER'İ ANLATAN DOSYA SUNDU

Kayseri İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Duygu Uludaşdemir de ziyaret de Başkan Büyüksimitci'ye KİGADER'i anlatan bir dosya sunarak  yapacakları faaliyetler hakkında bilgi verdi.İnternet yasasının çıkmasını beklediklerini ifade eden Uludaşdemir,ilk etapta 8 haber sitesi olarak birleştiklerini, ancak bu sayıyı artıracaklarını sözlerine ekledi.Ziyaret günün hatırasına fotoğraf çekimi ile son buldu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.