DOLAR 32,5307 0.24%
EURO 34,8826 0.36%
ALTIN 2.433,40-0,20
BITCOIN 2051386-0,69%
Kayseri
25°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
VERİMDER Anadolu Buluşmaları’nın 25’incisi Kayseri’de gerçekleşti

VERİMDER Anadolu Buluşmaları’nın 25’incisi Kayseri’de gerçekleşti

ABONE OL
Ekim 6, 2022 11:53
VERİMDER Anadolu Buluşmaları’nın 25’incisi Kayseri’de gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

VERİMDER Anadolu Buluşmaları’nın 25’incisi Kayseri’de gerçekleşti

KAYSERİ (1HA)-Kayseri’de enerji verimliliğini artırmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) tarafından toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, binalarda ve sanayide kullanılan enerjinin tasarrufu hakkında farkındalık oluşturuldu.

VERİMDER Derneği’nin yapmış olduğu 25’inci toplantı, kentte bir otelde gerçekleştirildi. VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkın, Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ve VERİMDER Dernek Başkanı Çağdaş Korkmaz’ın konuşmacı olarak yer aldığı toplantıya, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve davetliler katıldı.

Toplantıda kapsamında konuşan Başkan Büyükkılıç, enerji konusu üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini ve enerji tasarrufunun herkesi ilgilendirdiğini söyledi. Büyükkılıç, “Şu anda zaten hem bakanlığın bizlere vermiş olduğu talimat hem de aklın gerektirmesinin sonucunda Kayseri’de önceden yapılmış olan binaların yeniden izolasyonunu, yeni yapılan binalarında yönetmeliğe uygun olarak yapılması yönündeki takibini sürdürüyoruz. İyi bir noktadayız, vatandaşlarımızın da bunun yararını görmesinden kaynaklı olarak sahiplenme duygusunu gözlemliyoruz. Bir konu sahiplenmezse hiçbir işe yaramaz herkes sahiplenecek. Affınıza sığınarak şöyle de bir öneride bulunmak istiyorum. Enerji üzerinden siyaset yapılmamalı. Bakın bu çok önemli, enerji herkesi ilgilendirir. Yani bizim hükümetimiz veya devletimiz enerjiyi ucuza mal edipte üzerine kat kat kar koyupta satan bir ülke olsa ya ayıp değil mi deriz. Ama şu anda KCETAŞ’ın Yönetim Kurulu başkanıyım, 4 liraya elektrik alıyoruz, 1,90 liraya satıyoruz, başka çare yok. Böyle bir süreçte sen tutacaksın bedava dağıt diyeceksin. Niye bedava dağıtacağım, ihtiyaca olana destek olalım ayrı konu. Ama bedava dağıt gibi kültürüyle popülist bir yaklaşımla siyaset yapmanın ülke ve dünya gerçekleriyle bağdaşmadığını hepimizin bilmesi gerekir. Enerji konusunda siyaset yapmayı bir kenara bırakıp, el birliğiyle ne yapmamızı gerektiğine kafa yormamız gerekir” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.