DOLAR 32,4595 0.08%
EURO 34,7603 -0.19%
ALTIN 2.425,97-0,36
BITCOIN 20656701,70%
Kayseri
20°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Vekil Hulusi Akar: “Türkiye, birden fazla terör örgütüyle karşı karşıya olan tek NATO ülkesidir”
  • Haber Yeni Gündem
  • Gündem
  • Vekil Hulusi Akar: “Türkiye, birden fazla terör örgütüyle karşı karşıya olan tek NATO ülkesidir”

Vekil Hulusi Akar: “Türkiye, birden fazla terör örgütüyle karşı karşıya olan tek NATO ülkesidir”

ABONE OL
Ocak 17, 2024 09:29
Vekil Hulusi Akar: “Türkiye, birden fazla terör örgütüyle karşı karşıya olan tek NATO ülkesidir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadele çalışmalarını sürdürürken hiçbir ülkenin ve ordunun göstermediği kadar sivillere hassasiyet gösterdiğini belirten TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, “Türkiye, birden fazla terör örgütüyle eş zamanlı mücadele eden tek NATO ülkesidir. Çözüm sürecinin sona ermesi ve 24 Temmuz 2015’ten itibaren başlayan terörle mücadeleyle ilgili operasyonlarımız, öncesinde İkiyaka Dağları’nın temizlenmesiyle devam etti ve Mehmetçik’in karşısında duramayacağını anlayan teröristler, kazdıkları çukurlarla bir şeyler yapmaya çalıştılar. Kazdıkları çukurlara Mehmetçik tarafından da gömüldüler. PKK, YPG ve IŞİD ile mücadele, her şeye rağmen terörü yerinde ve kaynağında yok etme hususunda devam etmektedir” dedi.
TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın’ın meclis kürsüsünde yapmış olduğu konuşmaya karşılık açıklamalarda bulundu.
Türkiye Cumhuriyeti’nin birden fazla terör örgütüyle mücadele eden ve bu örgütlerle eş zamanlı her biriyle mücadelesini sürdürdüğünü vurgulayan Vekil Hulusi Akar, “TSK, bu mücadeleyi sürdürürken özgürlüğe ve güvenliğe büyük önem vermekte, sivillerin ve de çevrenin korunması hususunda çaba sarf etmekte, hiçbir ülkenin ve ordunun göstermediği kadar da dikkat, hassasiyet göstermektedir. Çözüm sürecinin sona ermesi ve 24 Temmuz 2015’ten itibaren başlayan terörle mücadeleyle ilgili operasyonlarımız, öncesinde İkiyaka Dağları’nın temizlenmesiyle devam etti ve Mehmetçik’in karşısında duramayacağını anlayan teröristler, kazdıkları çukurlarla bir şeyler yapmaya çalıştılar. Kazdıkları çukurlara Mehmetçik tarafından da gömüldüler. Kuzey Irak bölgesine de girmek zorundaydık, kaçan teröristlerin yeniden hazırlanmasına müsaade edemezdik. PKK, YPG ve IŞİD ile mücadele, her şeye rağmen terörü yerinde ve kaynağında yok etme hususunda devam etmektedir. Ayrıca terör bölgelerine kurduğumuz üslerle birlikte örgütlerin hareketleri izlenmiş, milyarlarca dolarlık uyuşturucu ve petrol kaçakçılığına da büyük darbe indirilmiştir” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.