DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20298454,93%
Kayseri
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Ümit Özdağ: “Erdoğan bu seçimde aday olamaz”

Ümit Özdağ: “Erdoğan bu seçimde aday olamaz”

ABONE OL
Kasım 4, 2022 17:06
Ümit Özdağ: “Erdoğan bu seçimde aday olamaz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

KAYSERİ (1HA) – Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Kayseri’ye gelen ve öncesinde Zafer Partisi İl Başkanlığında açıklamalarda bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Erdoğan Anayasayı çiğnemek için hazırlanıyor, Kılıçdaroğlu ve Akşener’de kendisine yardımcı oluyor. Biz zafer partisi olarak seçim kampanyamıza başladık ve seçimlerinde gerçek tarihinde yapılmasını istiyoruz. Erdoğan’da bu seçimde aday olamaz diyoruz” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir dizi ziyarette bulunmak için Kayseri’ye geldi. Zafer Partisi İl Başkanlığında açıklamalarda bulunan Özdağ, ülke siyaseti ve göçmenlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Zafer Partisinin fiilen seçim kampanyasına başladığını duyuran Özdağ, yoğun bir seçim takvimi hazırladıklarını dile getirdi. Erken seçim meselesinin ülkemizde bir anayasa ihlaline dönüştüğünü söyleyen Özdağ, “Normal şartlarda seçimlerin Haziran’da yapılması gerek ve mevcut Anayasa’ya göre Haziran’da yapılacak bu seçimlere Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olarak girmesi mümkün değil. Çünkü, anayasaya göre 2 kez Cumhurbaşkanlığı yapılabilir ve Recep Tayyip Erdoğan 2 kez Cumhurbaşkanı oldu. Ancak Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olabilmesi için tekrar aday olabilmesi için seçimlerin hile ile erkene alınması ve buna da Muhalefetin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, İYİ Parti’nin destek vermesi gerekiyor. Görüyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti, Erdoğan mağdur olmasın diye erken seçime destek vereceklerini açıkladılar. Erken seçimde 1 sene önce falan değil 1 ay önce. Yani erkende değil aslında sadece adı erken seçim” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.