DOLAR 32,3057 -0.14%
EURO 34,8057 -0.07%
ALTIN 2.402,560,39
BITCOIN 20780461,06%
Kayseri

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

‘TÜRKİYE TANIMADAN DESTEK VERİYOR’

Abhazya’nın Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi İbrahim Avidzba, “Türkiye resmi olarak Abhazya'yı tanımamasına rağmen destek veriyor. Bizim için en önemli konu deniz hattının açılması. Trabzon ya da Samsun’dan yük gemilerinin geçmesi. Diğer önemli konu ise, direkt olarak yolcu taşımacılığı.” dedi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 23:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABHAZYA TEMSİLCİLERİ VATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANI DOĞU PERİNÇEK’İ ZİYARET ETTİ

Abhazya Cumhuriyeti’nden gelen temsilciler Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i İstanbul İl Başkanlığında ziyaret etti. Ziyarette, Abhazya Cuhuriyeti ve KKTC’nin tanınması konusu görüşüldü.

İş birliği olanaklarının değerlendirildiği görüşmede Perinçek, Kafkasya Barış Planı için öneride bulundu, ‘Bölgedeki Kafkas Barış Planı’na Abhazya ve KKTC’yi de ekleyebiliriz’ dedi.

Abhazya’nın Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi İbrahim Avidzba, Abhazya Türkiye Temsilcisi 1. Yardımcısı Kafkas Kamil Öztürk, Abhazya Türkiye Temsilcisi Yardımcısı Dcansukh Lazba, Abhaz Dernekleri Federasyonu Başkanı Atanur Aksoy’un yer aldığı heyet, Perinçek’e ve Vatan Partisi’ne ülkelerinin tanınması için çabalarından dolayı teşekkür etti. Temsilciler, Abhazya Cumhurbaşkanı’nın, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e gönderdiği hediyeyi takdim ettiler.

Görüşmeye; Rauf Denktaşı’ın Gezici Özel Büyükelçisi Hüseyin Macit Yusuf, Vatan Partisi Genel Başkanı MYK Üyesi ve Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Üyesi Şule Perinçek, Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu üyesi Çimen Filiz Paşa da katıldı.

‘SESİMİZ OLUYORSUNUZ’

“Türkiye ile Abhazya arasında kan kardeşliği var. Sizin girişiminizle ve bizim atanmamızla inşallah bayrağı dikeceğiz. Sizi Abhaz olarak görüyoruz. Her televizyon programında Abhazlar’ın sesi oluyorsunuz” diyen İbrakhim Avidzba, Abhaz halkının Vatan Partisi’ne ve Doğu Perinçek’e ilgisinin çok fazla olduğunu dile getirdi: “Vatan Partisi’nin çabalarının, KKTC’yi tanımak başta olmak üzere güzel sonuçları olacak. Biz de bunlar için çalışıyoruz.”

Abhazya’da yeni bir dönemin başladığını söyleyen Avidzba “Başkanımızın vizyonu çok geniş. Ülkenin ekonomik olarak kalkınması için çalışıyor. En büyük hazırlık bu dönemde Oçamçıra’nın turizme açılması için yapılan 400 milyon dolarlık yatırım. Putin ile görüşme sonrası güvence oluştu. Putin, Abhazya ile ilgilenilmesi gerektiğini söyledi” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.