DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20685371,14%
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Türkiye ABD’ye ABD ise PKK’lılara sağlık malzemesi gönderdi!

Türkiye ABD’ye ABD ise PKK’lılara sağlık malzemesi gönderdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile içerisinde koruyucu sağlık ekipmanlarının olduğu iki uçak dolusu sağlık malzemesi ABD’ye gönderildi. ABD ise, bebek katilleri olan PYD/PKK terör örgütlerine sağlık malzemesi gönderdi. Bu durum tepkilere neden oldu!.. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardım ile birlikte gönderdiği mektup ise tartışmalara neden oldu!

ABONE OL
Eylül 24, 2022 06:50
Türkiye ABD’ye ABD ise PKK’lılara sağlık malzemesi gönderdi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde ABD’ye içerisinde eldiven, maske, dezenfektan, koruyucu tulum ve çeşitli bir takım koruyucu malzemelerin bulunduğu iki kargo uçağı dolusu sağlık malzemelerinin ABD’ye gönderildiğini açıklamıştı. Erdoğan’ın bu açıklamalarının hemen sonrasında ABD’ye tıbbi malzeme gönderildi.

ABD TÜRKİYE’YE YİNE İHANET ETTİ

Biz ABD’ye iyi niyet nişanesi olarak gönderdiğimiz sağlık malzemelerini, ABD’nin ihtiyacı olduğunu düşünerek göndermiş olsak da, ABD’nin ihtiyacı yokmuş ki, biz kendilerine yardım ederken onlarda PKK/YPG teröristlerine tıbbi malzeme yardımı gönderdi. ABD, Türkiye’nin uzattığı yardım elini alırken, 82 milyonu adeta sırtından hançerledi.

ABD daha öncede Türkiye’yi küstah bir dille tehdit etmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretler içeren mektup göndermişti. ABD daha düne kadar Türkiye’nin tüm tepkilerine rağmen PKK/PYD terör örgütlerine binlerce TIR silah göndermiş ve ukalaca bu silah yardımlarını saklamayıp aksine yardıma devam edeceklerini beyan etmişlerdi. Ve biz bugün bize haince saldıran teröristlere yardım eden ABD’ye iki uçak dolusu sağlık malzemesi gönderdik ama onlarda bu ısrarla devam ettiğimiz iyi niyetimize karşı yine bize ihanet ettiler.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ABD’YE MEKTUP

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ABD’ye geçtiğimiz günlerde gönderilen iki uçak kargo yardım malzemesiyle birlikte kaleme aldığı mektubunda, “Ülkemin, ABD’nin güvenilir ve güçlü bir ortağı olarak, her türlü dayanışmayı sergilemeye devam edeceğine emin olabilirsiniz” ifadelerine yer vermişti.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk’te ABD'nin PKK/PYD'ye tıbbi malzeme göndermesine ilişkin, program sunucusu Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı.Kurtulmuş konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı;

''Biz New York’taki insanların sapır sapır döküldüklerini, ceset torbalarının yollarda olmalarını, hele hele bunların birçoğunun da yoksul mahallelerin insanlarını gördüğümüz, bildiğimiz her haber programından sonra içimiz burkuldu. Biz insanlık olarak yardım ettik, eğer ABD hükümeti de bir şekilde terör gruplarına yardım yapıyorsa onlar da tıynetinde olanları yapıyorlar.

Maskeyi bırakın, umarız oradaki terör gruplarını destek vermeyi sürdürmezler. İnsanlığımızı gösteriyoruz, böyle bir şey varsa bundan rahatsız olduğumuzu ifade ediyoruz'' dedi. 

TERÖRİSTLER YARDIMLARIN YETERSİZ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

ABD ordusunun Irak-Suriye Özel Operasyonlar Ortak Görev Gücü resmi Twitter hesabından, PKK/YPG'ye sağlık malzemeleri verildiğini duyurdu.

Malzemelerin PKK/YPG işgali altında bulunan Haseke iline bağlı Eş Şeddadi bölgesinde teslim edildiği belirtildi. Malzemelerin portatif lavabo ve sabunluklar, dezenfekte mendilleri, maskeler ve eldivenlerden oluştuğu aktarıldı. Ancak miktarları belirtilmedi.

Malzemelerin, terör örgütü IŞİD üyelerinin tutulduğu hapishanelerde kullanılacağı aktarıldı. ABD, nisan ayı başında da PKK/YPG'ye 1 milyon 200 bin dolar değerinde malzeme sağladıklarını açıklamıştı. Terör örgütü ise gönderilen malzemelerin yetersiz ve sevkiyatın yavaş olduğunu savundu.

ABD’NİN BU YAPTIĞI KAÇINCI?

Yıllarca PKK'lı teröristlere silah yardımı yaptılar.

Pensilvanya'daki teröristbaşı Feto'yu vermediler.

İran yüzünden Halkbank'ı ABD'de yargılıyorlar.

Başkan Trump Türkiye'ye küstah mektup yolladı.

Her alanda Türkiye'nin karşısında yer aldılar.

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.