DOLAR 32,5572 0.28%
EURO 34,9034 0.32%
ALTIN 2.441,610,13
BITCOIN 2050363-0,43%
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

TAMER-ARIK ATIŞMASI DEVAM EDİYOR

KAYSERİ,(BGC)- AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, muhalefet tarafından ‘Kayseri’ye yatırım yapılmıyor’ sözüne, hızlı tren ihalesi ile yanıt verdi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 09:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Kayseri Milletvekili Tamer’den muhalefet partisine yatırımlı cevap AK Parti İl Başkanlığı’nda açıklamalarda bulunan AK Parti Kayseri Milletvekili ve Dilekçe Komisyonu Başkanvekili İsmail Tamer, Kayseri’ye yapılan ve yapılacak olan yatırımlardan bahsetti.

Geçen ay yapılan Yüksek Hızlı Tren (YHT) ihalesinden bahseden Tamer, “Üçlü konsorsiyum tarafından ihale alındı. Güçlü firmalar var ve aynı zamanda da imzalar atılarak çalışmalarına başladılar. İnşallah en kısa zamanda temeli atılıp, bu özlemle beklediğimiz hızlı trenimizi de Kayseri halkına kavuşturmuş olacağız. Bunun maddi değeri hani son günlerde muhalefet tarafından ‘Kayseri’ ye devlet tarafından yeterli yatırım alınmıyor’ deniliyordu ya işte iyi bir cevap 17 milyar TL’lik bir ihale olmuş oldu” dedi. Yapılan diğer yatırımlardan ve bütçeleri hakkında bilgi veren Tamer, “Bir diğer yatırımımız Belsin terminal, hastane ve Kumsmall’a kadar yaklaşık 7 8 kilometrelik bir raylı sistem hattı. Ulaştırma bakanımız tarafından temeli atılmıştı. Onun da çalışmaları hızla devam ediyor. Bunun değeri de aşağı yukarı ilk etapta 350 milyon lira gibi bir rakamdı. Öyle zannediyorum ki bu artışlardan sonra onunda 500 milyonu geçeceği gibi bir öngörü var. Yine Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi 150 milyon liralık bir yatırımdı.

İnşallah yaz ayında millet bahçemizin de bitirerek, Kayseri halkımızın hizmetine açmış olacağız. Havaalanının genişletilmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Onu da yaz aylarında bitirebileceğimizi ifade ediyorum. Onun da maddi değeri 350 milyon lira idi. Bu artışlarla 500 milyon lira olabileceğini yine tahmin edebiliyoruz. Talas Mevlana raylı sistem 250 milyon liralık bir yatırım. Onun da çalışmaları devam ediyor. En kısa zamanda buranın da bir an önce bitirilip, raylı sistemi hem Talas halkına hem de Kayseri halkının hizmetine sunmuş olacağız. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu 11 tane vagon alımı söz konusuydu. Her bir vagon aşağı yukarı toplam vagon 6 tane Talas’a 5 tane de Belsin halkına olmak üzere 11 tane vagon alımı da yapılmış oldu. Bunun da 25 milyon Euro olduğunu da biliyoruz” şeklinde konuştu.

‘DSÖ BİZİ ÖRNEK ÜLKE OLARAK GÖSTERDİ’

Turkovac aşısının ülkemiz tarafından geliştirilmesi hakkında açıklamada bulunan Milletvekili Tamer, “Tabi sağlıktaki dönüşüm ile hem dünyanın patır patır döküldüğü ülkelerin olduğu bir ortamda Türkiye pandemi açısından sağlıkta yapmış olduğu devrimlerle, rahat bir şekilde atlattığını sadece biz değil Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tüm dünyaya örnek bir ülke olarak Türkiye’yi göstermektedir. Ayrıca Kayseri’de geliştirilen Turkovac aşımızın da insanlığın hizmetine sunmuş olmamızın da ayrı bir gurur kaynağıdır.

Burada emeği geçen başta Aykut Özdarandeli hocamız olmak üzere hem ekibine hem de üniversitenin bünyesinde olması münasebetiyle de değerli rektörümüzü bir kez daha kutlamak istiyorum. Kayseri adına büyük bir gurur duyduk. Her ne kadar yandan her zaman olduğu gibi vatan haini olan kurumlar, insanlar olsa da Turkovac aşısı bir gerçek olarak sadece Türk insanına değil, dünyadaki mazlum milletlere de aşı olarak hizmet vermenin büyük gurunu yaşamış oluyoruz. Beş yıl önce açmış olduğumuz Kayseri Şehir Hastanemiz pandemi döneminde önemli bir görev üstlenmiş olup, hiçbir hastamız dışarıda kalmadı” dedi.

‘MAHKEMEDE HESAPLAŞACAĞIM’

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer’in ve Kayseri CHP Milletvekili Çetin Arık’ın AK Parti Milletvekili İsmail Tamer’e tartışma çıkaran sözler kullanması üzerine Tamer, “Geçen hafta itibariyle muhalefet partinin boncuk gibi dizilen il başkanı ve milletvekili şahsım adına gidip suç duyurusunda bulundular. İyi ki yaptılar. Temcit pilavı gibi ortaya getirdikleri şeyi orada hesaplaşmış olacağız. Çok da ağıza alınmayacak ifadeler kullandılar. Onları misli misli iade ettiğimi buradan ifade etmek istiyorum. Ben de onların hepsiyle mahkemede hesaplaşacağım” sözleriyle cevap verdi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.