DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN %
Kayseri
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Taksi Ücretlerine Zam Bekleniyor!

Taksi Ücretlerine Zam Bekleniyor!

Türkiye'de UBER ve Vito, XL gibi taşımacılık hizmetlerinin sonlandırılması sonrasında taksi fiyatlarına zam geliyor. Taksicilerin yeni zamlı tarifelerini açıklaması bekleniyor. Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu yaptığı açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüklerini dile getirmiş ve taksi ücret zamlarını gündeme taşıdıklarını belirtmişti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:36
Taksi Ücretlerine Zam Bekleniyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Taksiciler yeni zamlı fiyat tarifelerini açıklayacak. Türkiye'de UBER'in yanı sıra VİTO ve XL olarak bilinen yolcu taşıma hizmetlerinin sona erdirilmesiyle beraber taksi plaka fiyatları uçuşa geçti.

Yeni döneme göre taksi açılış ücretleri 4 Türk Lirasından, 6 Türk Lirasına çıkacak. Diğer yandan kilometre ücretinin ise 2,5 Türk Lirasından, 3,25 Türk Lirasına çıkarılması bekleniyor.

Habertürk’ten Alper Öcal’ın içeriğine göre Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme yaptıklarını ifade etmişti ve 23 Haziran seçimlerinden sonra Haziran ayı sonu itibariyle taksi ücretlerine zam yapacaklarını vurgulamıştı.

TAKSİ ÜCRETLERİNE 2 YILDIR ZAM YAPILMAMIŞTI

2 yıldır zam uygulanmayan taksi ücretleri yeni zamlı tarifeye geçecek. 5 kilometre mesafe yüzde 34 oranında zamlanacak.

 

Örnek olarak Taksim'den Zincirlikuyu'ya taksi ile gitmek isteyen bir kişi 16,5 Türk Lirası yerine minimum 22, 25 Türk Lirası ödeme yapmak zorunda kalacak.

TAKSİ PLAKA FİYATLARI NE KADAR?

UBER'in Türkiye hizmetlerinin sonlandırılmasıyla beraber 1 milyon TL'den alıcısı bulunan taksi plakaların 12 gün içinde 1,7 milyon TL'ye kadar çıktı.

Plaka fiyatlarının artması taksi kiralarına da yansıdı ve 7 bin 500, 9 Bin TL civarında olan taksi plaka kirası 10 bin TL'yi aştı.

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.