DOLAR 32,2633 -0.05%
EURO 34,9173 0.25%
ALTIN 2.437,530,54
BITCOIN 1978132-2,43%
Kayseri
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:17

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
SON DAKİKA! Suriye’de devam eden Zeytin Dalı Hareketinde 1 askerimiz şehit oldu 5 askerimiz yaralandı!

SON DAKİKA! Suriye’de devam eden Zeytin Dalı Hareketinde 1 askerimiz şehit oldu 5 askerimiz yaralandı!

Suriye'den gelen son dakika bilgisine göre, Suriye'de devam eden Zeytin Dalı Hareketinde PKK/PYD terör örgütü ile çatışmaya giren askerlerimizden biri şehit olurken 5 askerimizinde yaranladığı haberi geldi. Şehit olan Uzm. Onbaşı Mikail Candan'ın naaşı memleketi Aksaray'a gönderilirken, yararalanan askeriler Türkiye'ye getirilerek tedavi altına alındı. Bölgede sıcak çatışmaların devam ettiği de gelen bilgiler arasında...

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:35
SON DAKİKA! Suriye’de devam eden Zeytin Dalı Hareketinde 1 askerimiz şehit oldu 5 askerimiz yaralandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suriye sınırımızda son dakika sıcak çatışma haberleri geliyor. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin geçtiğimiz günlerde PKK'lı teröristlere karşı başlattığı Zeytin Dalı Hareketi operasyonları hız kesmeden devam ediyor. PKK/PYD bölü terör örgütlerine karşı başlatılan operasyonlarda an be an sıcak çatışmalar meydana geliyor. Sabah saatlerine PKK'lılarla sıcak çatışmaya giren askerlerimizden 1 kişi şehit olurken, 5 askerimizde yaralandı. Bölgöde çatışmaların devam ettiği bilgisi geldi. 

Şehit olan 23 yaşında ki Uzm. Onbaşı Mikail Candan'ın cenazesi memleketi Aksaray'a gönderildi. Şihit haberini alan ailesi sinir krizi geçirdi. Baba evinde hazır bulundurulan sağlık ekiplerince yerinde müdahale edildi. 

Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesindeki Kimar bölgesinde keşif faaliyetleri sırasında şehit olan 8 aylık Uzman Onbaşı Mikail Candan'ın acı haberi, merkeze bağlı Bağlıkaya beldesinde oturan ailesine ulaştı. Çiftçi Raşit Candan ile Ümüş Candan'a oğullarının şehit olduğu haberini askeri yetkililer verdi. Sinir krizi geçiren Raşit Candan'a hazır bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti. Haberi alan belde sakinleri ve yakınları, taziye için Türk bayrağı asılan eve gelmeye başladı.

Baba Raşit Candan'ın, bekar olan oğluyla en son dün telefonla görüştükleri belirtildi. Görüşmede, Mikail Candan'ın, iyi olduğunu söylediği bildirildi. 

Şehit Mikail Candan’ın beldede toprağa verileceği kaydedildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Zeytin Dalı Harekat bölgesinde, terör örgütü PKK/YPG'li teröristlerle çatışma yaşandığı belirtildi.

Çatışmada, 1 askerin şehit olduğu, 5 askerin yaralandığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.”

 

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.