DOLAR 32,5267 0.24%
EURO 34,9457 0.52%
ALTIN 2.431,60-0,27
BITCOIN 2038201-2,11%
Kayseri
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

SU SIKINTISI CİDDİ BOYUTLARDA

Saadet Partisi Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Kara “Dünya Su günü” münasebetiyle artan kuraklık, su kirliliği ve su tasarrufu konularına dikkat çekti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 19:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÜLKEMİZ, YARI KURAK İKLİM KUŞAĞINDA BULUNMAKTADIR VE

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasında; Dünya genelinde, iklim değişikliği, küresel ısınma, nüfus artışı ve aşırı çevre kirliliği sebebiyle su kaynaklarımızın kuruduğunu, kirlendiğini ve maalesef tükendiğini dile getiren Fatma Kara “kirli suyun sebep olduğu hastalıklar sebebiyle her gün, 4800 çocuk hayatını kaybetmekte, 900 milyon insan suya ulaşamamakta, 2,5 milyar insan ise hijyenik özelliklere sahip su kullanamamaktadır. Artan nüfusun su ihtiyacını, yeterli ve güvenli bir biçimde karşılamak, bugün en önemli sorunlardan biri olarak önümüzde durmaktadır.” Dedi.

KİŞİ BAŞI SU TÜKETİMİ 1400 METREKÜPTEN 1100 METREKÜPE İNECEK

2040 yılında nüfusun 100 milyon olması öngörüsüne göre kişi başı su tüketimi 1400 metreküpten 1100 metreküpe ineceğini ve ülke olarak bizim de “su stresi yaşayan ülkeler” arasına gireceğimizi belirten Saadet Partisi Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Kara;

“Su, sadece kendi varlığı ile değil, gıda ve sanayi başta olmak üzere tüm üretim alanlarında, en önemli unsur olması sebebiyle, bilinenden daha büyük etkiye sahiptir. Ortalama su kaynaklarının %70’i tarımda, %20’si sanayide ve %10’luk kısım ise konutlarda kullanılmaktadır. Ancak ülkemizde tarımsal sulamanın %75’i, hala yaygın deyimi ile “vahşi sulama” ile yapılmaktadır. Ve tarımsal sulamada derhal bir planlama ve tasarruf önlemleri hazırlanmalıdır” dedi.

Su kaynaklarının her alanda verimli kullanılması ve su tasarrufunun yapılması, bunun bir alışkanlık haline dönüşmesi, gerekir diyen Kara; “Bize suyumuzu yeniden kazandırabilecek önemli tedbirleri de şöyle sıraladı:

Gereksiz oluşan su kayıplarını önlemek,
İhtiyaçtan fazla su kullanmamak,
Atık suları arıtarak, geri dönüşümde kullanmak,
Tüketimi düşürecek teknolojik yenilikleri kullanmak,
Sadece diş fırçalarken gereksiz akan suyun kapatılması ile 12 litre su tasarruf edildiğini, yine elimizi yıkarken suyun gereksiz akmasını önlemenin bize yılda 48 ton suyu kazandıracağını bilmeliyiz. Dedi.

Biz Saadet Partisi Kadın Kolları olarak, suyumuzu verimli kullanmak ve israf etmemek için bireysel ve kurumsal bir duyarlılık çağrısında bulunuyoruz

Saadet Partisi Kadın Kolları Kayseri Şube Başkanı Fatma Kara, “yaklaşık 3 ay önce başlattığımız “Bir Damla Tasarruf” projesi ile;

Su kaynaklarımızın önemine ve Giderek azalıyor olmasına dikkat çekmek istedik. Tasarruf noktasında gayret gösteren tüm duyarlı kardeşlerimize canı gönülden şükranlarımızı sunuyoruz.

Daha yaşanabilir bir Türkiye için hep birlikte el ele diyerek sözlerini tamamladı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.