DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20419896,39%
Kayseri
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

sosyal devletin gereği

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, eşit haklara sahip olan engelli bireylerin anayasal haklarından yararlanabilmeleri için başta fiziki engellerden başlayarak, önlerindeki tüm engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 15:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında; eşitlik vurgusu yaptı.
Engelli yurttaşların yaşamlarını sürdürebilmek için sosyal devletin gereği olarak tüm engellerin kaldırılması gerektiğine işaret eden Başkan Parlar, “Kentler inşa edilirken engelli yurttaşlarımızın gereksinimleri göz önünde bulundurulmalıdır. Her yurttaş eşit doğar. Eşit haklara sahiptir. Tüm yurttaşlar gibi eşit haklara sahip olan engellilerimizin anayasal haklarından yararlanabilmeleri için başta fiziki engeller olmak üzere tüm engeller kaldırılmalıdır. Güvenli trafik altyapısı ve huzurlu ulaşım olanakları, toplu taşıma hizmetleri ile engellilere ve yayalara öncelik anlayışı ile kentte huzurlu ve kaliteli yaşam ortamı yaratılmalıdır. Kent içi trafikte yaya güvenliği ön plana çıkarılarak, engelliler için kent merkezleri erişilebilir ve kullanılabilir kılınmalıdır. Bu sosyal devlet olmanın gereğidir. Tüm engellilerimizin önlerindeki engelleri aşarak hedeflerine ulaşabilmeleri dileğiyle, sağlıklı, huzurlu bir yaşam temenni ediyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.