DOLAR 32,2803 0.05%
EURO 34,9565 -0.11%
ALTIN 2.447,670,09
BITCOIN 1996301-0,94%
Kayseri
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

“Sarıoba Üretim Devrimi Kurultayı”nı gerçekleştirdi

. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in katılımıyla gerçekleştirilen kurultayda çiftçiler sorunlarını anlattı, Vatan Partisi'nin çözüm önerilerini dinledi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 04:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DOĞU PERİNÇEK:

HALIYA BASANLAR DEĞİL, TOPRAĞA BASANLAR HÜKÜMET OLACAK!

Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Sarıoba köyünde gerçekleştirilen kurultayda Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, coşku ile karşılandı. Perinçek, Sarıoba Üretim Devrimi Kurultayı’nın ardından, Sarıoba Köyü’nde çiftçiler ile birlikte yemek yedi ve sohbet etti. Vatan Partisi Genel Başkanı ile sohbet eden köylüler “ Hep söylüyorlardı inanmıyorduk, siz bizdenmişsiniz halk adamıymışsınız.”dediler.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Sarıoba Üretim Devrim Kurultayı’nda yaptığı konuşmasında, Türkiye’de üretenlerin hükümetini kuracaklarını dile getirerek, “Bu sistem çiftçiye yük bindiriyor. Çözümü buradaki çiftçiler gösterdi; üretici milletin efendisidir.’ diyen Perinçek, kararları üreticilerin verdiği bir Üretim Devrimi programı hazırladıklarını belirterek, ‘Faizciye giden kaynaklarla üretim yapacağız. Faizciye giden kaynakları çiftçiye çevireceğiz. Kaynağı faizciye değil, üreticiye vereceğiz.”dedi.

Sarıoba Üretim Devrimi Kurultayı’nda sorunlarını anlatan üreticiler ise, “Çiftçi artık para kazanamaz oldu. Girdilerimizin hepsine zam geldi. Bu sorunlar tüm kamu kuruluşları eski devletçi sisteme geçtiği zaman çözülür.”dediler.

“BİZ NASIL AYAKTA DURACAĞIZ?”

Kurultayda konuşan Sarıoba üreticisi, “Biz Sarıoba olarak üretmeyi gerçekten seven bir köyüz. Geçen sene 37 bin ton olan hasadımız bu yıl 9 bine düştü. Ziraat odalarımız iki yıl önce bir toplantı yaptı. Biz de onlara sorunlarımızı anlattık. Pancar tarımı bitmek üzereydi, o zamana göre de iyi bir fiyat olan %27’lik oranı verdiler bize. %27 fiyat verdiklerinde elektriğimize %90 zam geldi. Çiftçi artık para kazanamaz oldu. Girdilerimizin hepsine zam geldi. Pancar ekimini düşüren hatta durduran çiftçiler oldu. Bu durumu bildirdiğimizde bize ‘biz enflasyonu baz alırız’ dediler. Bu şartlarda nasıl ayakta duracağız, nasıl üretim yapacağız? Çiftçinin halinden anlayan yok. Çiftçi de gerçekten vefalı, üretmeyi seven, ülkesine emek veren insandır. Biz bu şartlarda ayakta duramıyoruz. Ürettiğimiz soğanı 60-70 kuruşa satıyoruz, markette fiyatı 2-3 lira. Biz bu soğana emeğimizi veriyoruz ama arada iki defa el değiştirince bizim 6-7 ayda kazandığımız para bu adamların cebine giriyor. Çiftçi artık son zamanlarını yaşıyor, ekemiyor. Biz artık gübreyi, mazotu ucuza almak istiyoruz.” dedi.

“BİZ ÜRETTİKÇE BATIYORUZ”

Sarıoba üreticilerinden Yılmaz Kaya, “Bir aylık kullandığımız elektriğe 110 bin lira maliyet çıkarıyorlar. Biz ürettikçe daha da batıyoruz. Kendimizi kurtarabilsek, onu da verelim diyeceğiz ama kendimizi de kurtaramıyoruz. Böyle bir sistem olmaz. Çiftçiyi düşünen kimse yok. Sadece seçimlerde bazı vaatlerde bulunuyorlar. Onlar orada lüks hayat yaşıyorlar, biz 12 ay sürekli çalışıyoruz.”dedi.

MİLLETİN EFENDİSİNİ KÖLE YAPTILAR

“Atatürk çiftçi milletin efendi dememiş miydi? Çiftçi şimdi köle oldu” diyen bir başka Sarıoba üreticisi ise, “Hasta yatağımızdan kalktık geldik. Benim trafom kapalı, traktörüm başkasının evinin önünde. Gelir götürürler diye korkuyorum. Ben nereye gideceğim, kimin kapısını çalacağım? Devlet içinde devlet varmış, hiç haberimiz yokmuş. Ziraat Bankası bir devlet, Tarım Kredi Kooperatifi bir devlet… Madem benim bankamsın, bana hizmet et. Onlar altında halıyla geziyor. Biz toprağa basıyoruz.

ÇİFTÇİ ÜRETEMEZSE TÜRKİYE KARNINI NASIL DOYURACAK?

Türkiye’deki çiftçilerin zarara uğradıkları için ekmekten vazgeçmek zorunda kaldığını söyleyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanına seslenerek “Çiftçi, ekmekten vazgeçerse Türkiye karnını nasıl doyuracak? Yarın Sayın Cumhurbaşkanı, Sakarya Meydan Muharebesi kutlamaları için Polatlı’ya geliyor. Sesimizi duysun, tüm Türkiye sesimizi duysun. Bu maliyetlerle, bu girdilerle, bu giderlerle, bu elektrik fiyatlarıyla çiftçi üretemez noKtaya getirilmiştir. Bu Türkiye’nin en önemli sorunudur. Çiftçi üretemezse, Türkiye’ye yazık olur. Üretemeyen Türkiye borç almak zorunda kalır. bu programla 1980 yılında çiftçi kambur ilan edilmişti. Ürünlerimizi yurt dışına satmayı bırakın, biz şimdi okyanus ötesinden saman, buğday ithal ediyoruz, topraklarımız ise boş yatıyor. Sakarya Muharebesi hepimize kutlu olsun. Ama bu muharebe çiftçisinin yanında kutlanır. Bize bu toprakları bırakan şehitleri saygıyla anıyoruz.”dedi.

“FAİZCİLER DEĞİL ÜRETİCİLER BAŞ TACIDIR”

Türkiye’nin sorunlarına çözümünün üretmekten geçtiğini söyleyen Vatan Partisi Genel Başkanı “Karamsar olmaya gerek yok. Üretici baş tacı dersek Türkiye’nin çözümünü üretiriz. Faizciler, bankacılar, elektrik dağıtım şirketleri değil, çiftçiler, üreticiler, esnaf, emekçiler baş tacıdır. Üretenler baş tacı dediğimiz zaman program arkasından gelir, bütün sorunlar çözülür. Bu çözülecek düğümdür. Ucuz mazot, tarım ilacı, gübre, faizsiz kredi veren sistem Türkiye’nin sorunlarını çözer. Bunları yapmak için faizciden vazgeçeceksin. Faizci politikası çiftçinin üretim şevkini yıkan bir politika. Biz çok basit bir program ilan ettik. İlk maddesi; faiz borçları silinsin. Faiz borçları haram olan bir borç. Biz ter dökerken, şezlonga uzanmış büyük bankalar, büyük tefeciler kazanıyor. Buna can dayanır mı? Ekonomi böyle gelişir mi? Çiftçi gelecek sene üretemeyeceğini düşünüyor. Ana borçları bir yıl erteleyeceğiz ki çiftçi rahatlasın, ekim yapsın, hayvan otlatsın. Kalan borçları da beş taksite böleceğiz. Bu Türkiye tarımı için, Türkiye’nin karnını doyurması için alınması gereken öncelikli tedbirdir.”diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.