DOLAR 32,3702 -0.37%
EURO 34,8560 0%
ALTIN 2.395,30-1,11
BITCOIN 19169253,19%
Kayseri
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Rektör Altun , “Öğrencilere ailelerin emaneti olarak bakıyoruz”

Rektör Altun , “Öğrencilere ailelerin emaneti olarak bakıyoruz”

ABONE OL
Eylül 12, 2023 14:55
Rektör Altun , “Öğrencilere ailelerin emaneti olarak bakıyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erciyes Üniversitesi yönetimi olarak, bu eğitim öğretim yılında da öğrencileri hiç bir konuda yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Altun, “Öğrencilerimizin herhangi bir sorunları ve bize aktarmak istedikleri bir problemleri olduğunda lütfen bizi sayfamızdan takip etsinler. Biz bu konularda öğrencilerimizi yalnız bırakmak istemiyoruz. Çünkü biz üniversite yönetimi olarak, öğrencilere ailelerin bize emaneti olarak bakıyoruz” dedi.

Milyonlarca genç 1 Eylül 2023 tarihi itibariyle üniversite kayıt sürecini tamamladı. Bu yıl yaklaşık 5 bin 500 öğrencinin mezun olduğunu dile getiren Erciyes Üniversitesi Rektörü Fatih Altun, diğer bir yandan da yaklaşık 7 bin 400 öğrencinin gelmesiyle üniversitenin dolduğunu belirterek, “Bu yıl yaklaşık olarak 5 bin 500 mezun olan öğrencilerimize meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Yolları ve bahtları açık olsun. Yeni gelen yaklaşık 7 bin 400 civarı öğrencimizle, muhtemelen ek yerleştirmeyle de öğrencilerimiz gelecek, biz şu an da doluluk olarak yüzde 100 rakamını yakalamış durumdayız. 55 bin öğrenciye ulaşan bir Erciyes Üniversitesi’nden bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni gelen öğrencilere her konuda yardımcı olacaklarını ifade eden Rektör Altun, “Yeni gelecek öğrencilerimiz için tabi ki üniversitemizin kapısını açarken geldikleri noktada yardımcı olmak durumdayız. Öncelikle onların konaklamaları noktasında her türlü rehberlik hizmetini, ilgili billboard ve sayfalarımızda yönlendirmeleri yapıyoruz. O hazırlıklarımızda tamamlanmak üzere. Lütfen o noktada bizleri takip etsinler. Öğrencilerimize üniversitemizi, fakülte fakülte tanıtan özel kısa çekim videolar yayınlıyoruz” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ ÖNCELİKLE BİR UYUM SÜRECİNE ALMAK DURUMUNDAYIZ”

Altun, yeni gelecek öğrenciler için gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirecekleri projelerden bahsederek, “Öğrencilerimiz buraya gelmeleri tabi ki kolay değil. Kayseri’den gelen öğrencilerimizde belki fiziki olarak çok değişiklik olmayacak ancak üniversite ortamı havası almaları için de onların da yapacağımız bu çalışmada birlikte olması çok önemli. Öğrencilerimizi öncelikle bir uyum sürecine almak durumundayız. Bu süreçte önce kendi bölümünü ve hocalarını daha sonra fakültesini ve diğer fakülteleri tanımalarını sağlayacağız. 172 tane kulübümüz var. Bunların yaklaşık 150 tanesi aktif durumda. O kulüplerle beraber, şenliklerimizin yapıldığı alanımızda, kulüp faaliyetleri ve tanışma günleri yapacağız. Biz geçen yıl birincisini gerçekleştirmiştik. İki günlük bu faaliyetlerde ben öğrencilerin, diğer öğrenci arkadaşlarla bir araya gelmesini çok önemsiyorum. Orada bu birliktelikte, özellikle şehir dışından gelen öğrencilerimizi, anne baba yanından uzak kalmayı unutturacağını düşünüyorum. Sonra bu öğrencilerimize şehrimizi gezdirmek, şehrimizle ilgili kültür turları düzenleyeceğiz. Öğrencilerimizin bulunduğu şehri tanımasını istiyorum. Tabi burada biz bunları yaparken öğrencilere sosyal faaliyetler dışında, kültürel faaliyetlerin de hazırlığı içerisindeyiz. Ortalama haftalık periyotlarla, alanında duayen isimleri davet etmek suretiyle kendi mesleki birikimlerini paylaşmalı ve bu noktada öğrencilerimize belki bizim de fark etmeyeceğimiz bir kelimeyi aktaracaktır, hayatına yön verecek kelimeler olacaktır. Bu manada da isimleri davet etmek suretiyle öğrencilerimizle buluşturmaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere ailelerinin emaneti olarak baktığını ve onlarla her daim iletişim içerisinde olacağını dile getiren Rektör Altun, “Tabi yüz yüze eğitim olarak başlıyoruz. Her türlü yerleşim olanakları hazırlanmış durumda. Ben öğrencilerimizin bu süreçlerde problem yaşamayacağını düşünüyorum. Ama herhangi bir sorunları ve bize aktarmak istedikleri bir problemleri olduğunda lütfen bizi sayfamızdan takip etsinler. Biz bu konularda öğrencilerimizi yalnız bırakmak istemiyoruz. Çünkü biz üniversite yönetimi olarak şu bilinçteyiz, öğrencilere ailelerin bize emaneti olarak bakıyoruz ve ben daha sonraki süreçlerde de rektör öğrenci buluşmalarına devam etmek istiyorum. Çünkü öğrenciler bu konuları çok önemsiyorlar. Yani rektörle beraber olmalarını ve soru sormalarını biz çok kıymetli görüyoruz. Bu faaliyetlerimiz de bir düzen içerisinde yeni dönemle birlikte devam etmiş olacak. Ben şimdiden 2023-2024 eğitim öğretim yılının, ülkemize, üniversitemize, şehrimize ve gençlerimize hayırlara vesile olmasını da diliyorum” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.