DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20713880,89%
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Özhan: “Ekmek Parasıyla Futbol Olmaz”

KAYSERİ, (BGC)- Kayseri Büyükşehir Belediyesi İyi Parti Meclis Üyesi Erhan Özhan, açıklanan Sayıştay denetim raporuna göre bir futbol kulübüne aktarılan paralarla ilgili konuştu. "Ekmek parasıyla futbol olmaz" diyen Özhan, “Sürekli Büyükşehir bütçesinden desteklenen ve her destek talebinde ‘ekmekten zarar edildiği’ ifade edilen bir kurumun kasası nasıl olur da futbola nakit aktarım yeri olabilir?” diye sordu.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 07:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediye iştiraki KAY-TUR AŞ 2020 Yılı Sayıştay Denetim Raporu açıklandı. Sayıştay denetçilerinin tespitine göre 2 Milyon Lira ayni bedel karşılığı bir futbol kulübüne reklam ödemesi gerçekleştirilmiş. Yine aynı futbol kulübündeki 1 Milyon 212 Bin Liralık alacak için de girişimde bulunulmamış. Aynı dönemde söz konusu kulübe doğrudan veya dolaylı olarak 3 Milyon 212 Bin Liralık bir ödeme yapılmış.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Erhan Özhan, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Özhan açıklamasında, “Kay-Tur AŞ’den bir futbol kulübüne 2 Milyon Liralık reklam! Üstelik tahsil edilmeyen 1 Milyon 212 Bin Liralık alacak… PES diyorum! İnsanımız kuruş hesabıyla hayata tutunmaya çalışırken, ekmek büfelerinde kuruş kuruş biriken paralar nereye gidiyor Allah aşkına?” dedi.

ŞEHRİN TAKIMLARI GÖZÜMÜZÜN NURU

“Halka hizmet amacıyla kurulmuş ve herhangi bir kar amacı gütmeyen, sürekli olarak Büyükşehir bütçesinden desteklenen ve her destek talebinde ‘ekmekten zarar edildiği’ ifade edilen bir kurumun kasası nasıl olur da futbola nakit aktarım yeri olabilir?” diye soran Özhan, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Sayıştay denetçisinin konuyla ilgili attığı başlık, yanlışı özetler nitelikte; ‘Şirketin finansal sıkıntı yaşaması ve tanıtım ihtiyacı olmamasına rağmen reklam anlaşması yapılması.’ Şehrin takımları gözümüzün nuru, fakat şehrin takımlarına destek yeri, insanımızın kuruş hesabıyla ekmek aldığı şirketler değildir.”

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.