DOLAR 32,2785 -0.08%
EURO 34,8252 -0.05%
ALTIN 2.430,160,23
BITCOIN 20153272,29%
Kayseri
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

ORMAN YANGINLARI İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sorumluluk alanlarında olan Aladağlar Milli Parkı Bölgesinde hazırlıklar yapılıyor.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 20:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklama da ,‘’ Aladağlar Milli Parkı, 55.000 hektarlık alanının çok büyük bir bölümünün verimli orman olması sebebiyle 1. derecede orman yangınlarına karşı hassas durumdadır.Bu nedenle sıcak yaz ayları yaklaşırken, olası orman yangınlarına hızlı ve etkili müdahale için yaptırılan yangın söndürme havuzu bakım çalışmalarına Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerimiz şimdiden başladı.2750 hektarlık alanıyla Kayseri’nin oksijen deposu olan Hacer Ormanları’nda çıkabilecek olası bir yangın için alanda bir adet yangın söndürme havuzu ve bir adet helikopter iniş pisti bulunmaktadır. Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında daha önce de Şube Müdürlüğümüz ve Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile ortaklaşa yangın eğitim tatbikatı düzenlenmiş ve personelimize eğitmenler tarafından gerekli bilgiler aktarılmıştı.Alana gösterilen hassasiyet, düzenlenen eğitim tatbikatları ve nihayetinde eğitimli personelimiz sayesinde geçtiğimiz yıllarda yaşanan yıldırım düşmesi, bilinçsiz piknik ateşi yakılması ve benzeri nedenlerden dolayı çıkan yangınlar hızlı ve yerinde müdahale ile büyümeden söndürülmüştür.Milli park alanı sadece orman yangılarına karşı değil yasa dışı avcılık, kaçak ağaç kesimi, çevre kirliliği gibi tüm olumsuzluklara karşı 7/24 denetlenmektedir’’, denildi.
Öte Yandan coronavirüsle mücadele kapsamında dün alınan Yahyalı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı geregince bölgede mantar toplamak yasaklandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.