DOLAR 32,2363 0.16%
EURO 34,9606 -0.03%
ALTIN 2.411,45-0,53
BITCOIN 21817401,44%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

20:37

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Aşk Nedir, Aşkın Ömrü Kaç Yıldır?

Aşk Nedir, Aşkın Ömrü Kaç Yıldır?

ABONE OL
Mayıs 9, 2024 17:23
Aşk Nedir, Aşkın Ömrü Kaç Yıldır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

38 Data Tv ekranlarında Psiko Ayna programının konuğu olan Psikolog Mehmet Tarık Çay, “Aşk bir duygudur. Bizlerin de duyguları vardır. Ama aşk da mutluluk, üzüntü ve hüzün gibi birçok duygumuz gibi aşkta bir duygudur. O yüzden aşkın varlığı tespit edilmiştir” dedi

Aşk acısı çekenlerin aşka inanmadıklarını fakat bununda bir duygu olduğunu belirten Çay, “Aşk var mıdır diye soracak olursak. Evet aşk vardır. Çünkü insanlar genelde hayattan darbe yiyen, üzülen, aşk acısı yaşayan insanlar belli bir yaştan sonra aşka inanmadıklarını söylüyor. Evet inanmayabilirler buna çok saygı duyuyorum” şeklinde konuştu.

Aşkın ömrünün kısa sürdüğü ve belli bir süre içinde günümüzde boşanmaya kadar gittiğini belirten Psikolog Mehmet Tarık Çay, ” Aşkın da ömrü vardır bu kabul edilmiş bilimsel bir gerçektir. O yüzden, boşanma oranları son zamanlarda çok arttı. Özellikle aşk evliliklerinde bunu daha çok görüyoruz. Yapılan tüm araştırmalar neticesinde görücü usulü evliliklerin daha uzun sürdüğü görülüyor. Aşk evliliğinde eğer tek temel olarak aşkın üzerine dizayn edildiyse evet bu aşk bir yerde bitebilir. Mesela bir duyguyla bağlandınız diyelim hiçbiri kimsede duygu bir ömür kalmaz. Şimdi size bir espri yapsam gülersiniz aynı espriyi yayın boyunca yaparsam hani bir yerde farklı bir duyguya geçebilirsiniz. Baktığınız zaman tabi ki sıkılırız Bir şeye ilk gün ki gibi sevinemezsin ya da gülemezsiniz. Ya da herhangi bir şeye de bu kadar aşık da kalamazsınız. Aşkın ömrü ortalama 6 Ayla 2 yıl arasındadır” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli