DOLAR 32,4553 -0.02%
EURO 34,9076 0.32%
ALTIN 2.436,31-0,08
BITCOIN 2034232-1,83%
Kayseri
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Meteoroloji’den Çok Kuvvetli Yağış Uyarısı Geldi

Meteoroloji’den Çok Kuvvetli Yağış Uyarısı Geldi

Hava durumu tahminine ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada yurt genelinde yağışlı havanın tüm gün devam edeceği ifade edildi. Ayrıca 3 il için çok kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 04:20
Meteoroloji’den Çok Kuvvetli Yağış Uyarısı Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hava durumuna ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz (Giresun dışında), Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincan çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği ifade edildi.

AÇIKLAMANIN DEVAMI

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtilirken yağışların Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli, Mersin ve Adana çevreleri ile Osmaniye’nin batısında yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş ile Adana’nın kuzey ve yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiği vurgulandı.

 

Rüzgarın Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/sa), Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden fırtına, yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına (60-100 km/sa) şeklinde eseceği belirtildi.

Açıklamanın devamında iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ifade edilirken güneyli yönlerden orta kuvvette Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kuvvetli yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/sa), Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden fırtına, yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına (60-100 km/sa) şeklinde eseceği belirtildi.

https://www.kamupersoneli.net/

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.