DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2055620-1,08%
Kayseri
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Lütfü Savaş, Halk TV’de

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Halk TV'de yayınlanan Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar "Hatay Özel" programının canlı yayın konuğu oldu. Çekimleri Hatay'daki EXPO evinde gerçekleştirilen programa Azerbaycan'a destek mesajıyla başlayan Başkan Savaş, Azerbaycan'da hepimizin canı yandı. Sivil yerleşim yerlerine füze ile saldırıldı. Yaralılar ve can kayıpları var. Azerbaycanlı kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Biz meclisimizde bütün siyasi partilerimizle birlikte destek bildirisi yayınladık. İnşallah 28 yıllık hasret biter. Karabağ üzerindeki işgal sona erer. Ve Azerbaycan 'daki kardeşlerimiz özgürlüğüne kavuşmuş olur. Ermenistan’ın Karabağ üzerindeki 28 yıllık işgali sona erer Azerbaycan’daki kardeşlerimiz de özgürlüğüne kavuşmuş olur. Azerbaycan'da kardeşlerimiz güçlüdür ve inşallah bu mücadeleden galip ayrılacaktır” şeklinde konuşt

ABONE OL
Eylül 24, 2022 13:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkan Savaş Hatay’da kısa zaman önce herkesin yüreğini dağlayan yangınlara değinerek,” İskenderun, Arsuz, Dörtyol, Yayladağı, Samandağ ilçelerimizde yangınlar çıktı. Son olarak Osmaniye-Adana otoyolunda yangın çıktı. Bu süreçte belediyemizin, orman müdürlüğümüzün ve destek veren belediyelerin ekipleri canlarını dişlerine takarak çalıştı. Farklı noktalarda, aynı anda ve farklı zamanlarda çıkan yangınlarda yaklaşık 300 hektarlık alan yandı. Fabrikalar, evler hafif ve orta düzeyde zarar gördü. Bütün bunlara rağmen can kaybı olmaması bizi mutlu etti. Ormanlardaki can kayıplarımız büyük ve ekonomik zararımız var. İnşallah bunların yarasını hep birlikte saracağız” ifadelerine yer verdi.

Programda Hatay’daki kardeşlik ve dayanışma iklimini anlatan Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Domenico Bertagli, “Ben uzun zamandır burada yaşıyorum. İtalyanım. İzmir’den geldim. Buraya aşık oldum. Ben senelerdir burada yaşıyorum çünkü gerçekten Antakya’da birlik ve saygı ortamı buldum. İnsanlar farklı dinlere ırklara mensup olabilir ama biz önce insanız. Antakya Hristiyanlar için bir merkez. Biliyorsunuz ki Hristiyan kelimesi ilk kez burada kullanıldı. Buraya her yerden insan hacı olmak için geliyor. Nereden geldiklerini hatırlamak için geliyorlar. Her gelen hayran kalıyor. Bir yerde kardeşlik varsa her şey var demektir. Çünkü kardeşlik yoksa her şeyi kaybederiz” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.