DOLAR 32,3720 0.15%
EURO 34,9739 -0.3%
ALTIN 2.324,290,22
BITCOIN 22800170,40%
Kayseri
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Lezzetler Diyarı Güzel Kayseri

Lezzetler Diyarı Güzel Kayseri

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gastronomi Turizmi Çalıştayı, Kayseri’nin en önemli zenginliklerinden olan mutfağını Türkiye ve dünya gündemine taşıdı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 03:31
Lezzetler Diyarı Güzel Kayseri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gastronomi Turizmi Çalıştayı, Kayseri’nin en önemli zenginliklerinden olan mutfağını Türkiye ve dünya gündemine taşıdı. Çalıştay boyunca gerçekleştirilen oturumlarla Kayseri mutfağının zenginlikleri vurgulandı ve ünlü şefler tarafından yapılan gastroşovlarla birbirinden güzel lezzetlerin yapımıyla ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Gastronomi Turizmi Çalıştayı’nda Kayseri mutfağının ne denli zengin olduğunu şiirlerle vurguladı. 

“Sucuk, pastırma ve mantı diyarı,

Katmerin, ketenin anavatanı

Böyle mutfak yok gezsen dünyayı,

Bin bir lezzetiyle güzel Kayseri

***

Pöç, fırın ağzı, kurşun aşıyla

Çemeni, sarması, yağlamasıyla

Şifa kaynağı gilaburuyla

Lezzetler diyarı özel Kayseri.”

Başkan Memduh Büyükkılıç, çalıştaya katılan tüm davetlilerle yakından ilgilendi ve Kayseri’nin güzelliklerle anılmasının önemini vurguladı. Çalıştaya katılan misafirlere mutfak önlüğü ve üzerinde isimleri yazılı olan mutfak bıçağı hediye edildi.

ÜNLÜ ŞEFLER KAYSERİ’DE BULUŞTU

Kayseri Gastronomi Turizmi Çalıştayı, dünyaca ünlü şefleri de Kayseri’de buluşturdu. Kayseri mutfağının zenginliğini oturumlarda anlatan ve zaman zaman gerçekleştirilen gastroşovlarla ortaya koyan şefler ve gastronomi yazarları arasında Yunus Emre Akkor, Cüneyt Asan, Ebru Baybara Demir, Osman Serim, Tayyar Zaimoğlu, Eyüp Kemal Sevinç, Hülya Tiritoğlu, Murat Bozok, Sahrap Soysal, Reha Tartıcı gibi isimler vardı. Çalıştay sırasında mantı, pastırma ve yağlama gibi Kayseri mutfağının lezzetleri şefler tarafından bizzat yapıldı. 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.