DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2158840-0,20%
Kayseri
22°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Büyükkılıç: “Kayseri tarımda da kendisinden söz ettiren bir şehir olma yolunda ilerliyor”

Büyükkılıç: “Kayseri tarımda da kendisinden söz ettiren bir şehir olma yolunda ilerliyor”

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 14:24
Büyükkılıç: “Kayseri tarımda da kendisinden söz ettiren bir şehir olma yolunda ilerliyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hobicilere ve çeşitli alanlarla ilgilenen vatandaşlara desteklerini sürdüreceklerini ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç; “Çiftçimize değer verildiği zaman sahip çıkıldığı zaman neler yapacağını hep beraber görüyoruz ve bu heyecanı da hep beraber yaşıyoruz. Kayseri tabii ki bir sanayi ve ticaret şehri ama bunun yanında tarımda da kendisinden söz ettiren bir şehir olma yolunda ilerliyor” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi hobim arıcılık projesi arılı kovan kura çekimi töreni, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi Erciyes Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, arıcılar ve vatandaşlar katılım sağladı.

Hobicilere ve çeşitli alanlarla ilgilenen vatandaşlara desteklerini sürdüreceklerini ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç; “Çiftçimize değer verildiği zaman sahip çıkıldığı zaman neler yapacağını hep beraber görüyoruz ve bu heyecanı da hep beraber yaşıyoruz. Kayseri tabii ki bir sanayi ve ticaret şehri ama bunun yanında tarımda da kendisinden söz ettiren bir şehir olma yolunda ilerliyor. KAYMEK kurslarımızda 141 alanda kurs veriyoruz bunlardan biri de arıcılık ile ilgili uygulama kursları arıcılığı öğrettikten sonra kovan desteği sağlamazsak bir anlamı olmaz dedik. Bütün bu güzellikleri bir arada taşıyan anlayış içerisinde hobicileri bu işlerle ilgilenen dostları desteklemek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Kayseri’nin tarım alanındaki başarısından söz eden Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav; “Kayseri’miz bilindiği üzere sanayi ve ticarette çok önemli yerlerde ama tarımda da çok önemli yerlerdedir. 2023 resmi TÜİK rakamlarına göre ekili alan yani tarım arazisi büyüklüğünde Kayseri Türkiye’de 5’inci sırada, üretilen ürün miktarında Türkiye’de 6’ıncı sırada aynı zamanda Türkiye’de üretilen ürünlerde 18 üründe ilk 10 içerisinde yer alıyor. Arıcılık da önemli bir konu bizim için bugün de Büyükşehir Belediyemizin arılı kovan desteği var. Bugün dağıtılacak arılı kovanlarında hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş; “Kayseri’de hatırı sayılır bir üretim var, hayvancılık var çok şükür bunun yanında bir de arıcılık olacak inşallah arıcılık da kıymetli bizim için kırsal ilçelerimizde arıcılık iyi bir durumda. Bugün de Memduh Başkanım arı dağıtıyormuş inşallah alanlar bu arılara iyi bakar arıcılık çok hassas bir iş inşallah bu sayılar artar Kayserimize bir katkı sağlar” ifadelerinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli