DOLAR 32,4555 -0.12%
EURO 34,7662 -0.64%
ALTIN 2.438,810,11
BITCOIN 2078138-0,93%
Kayseri
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Lens kullanımında hijyen önemli

Lens kullanımında hijyen önemli

ABONE OL
Ekim 27, 2022 11:42
Lens kullanımında hijyen önemli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

KAYSERİ (1HA – ÖZEL) – Kozmetik ya da tedavi amaçlı kullanılan lenslerin, doktor kontrolünde kullanılması gerektiği vurgulandı. Lens takan kişilerin özellikle temizliğe büyük önem vermesi gerektiğini belirten Tekden Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Musa Karataşgüler, hijyen şartlarına uyulmaması halinde rahatsızlıkların doğabileceği uyarısında bulundu.

Lensler, iki değişik amaç için kullanılıyor. Bunlardan ilki tedavi amaçlı ve diğeri kozmetik amaçlı. Gözlük takmak istemeyen vatandaşlar, tedavi amaçlı lensi tercih ediyor. Uzmanlar her iki amaç için de lens kullanımında dikkat edilmesi gereken önemli hususlar olduğunu dile getiriyor. Tedavi amaçlı kullanılan lenslerin, muayeneye tabi olarak verildiğini belirten Özel Tekden Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Musa Karataşgüler, “Kontak lens kozmetik veya tedavi amaçlı kullanılabiliyor. Örneğin hasta miyop, hipermetrop ya da astigmatı varken gözlük kullanmak istemiyorsa ikinci seçenek olarak lens kullanabilir. Lens kullanıp kullanmayacağına, yani kişiye uygunluğuna muayene edip karar veriyoruz. Öncesinde korneanın çapını ölçerek ‘lense uygun mu’ diye kontrol ediyoruz. Bu etkenlere bakarak karar veriyoruz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.