DOLAR 32,4553 -0.02%
EURO 34,9076 0.32%
ALTIN 2.436,31-0,08
BITCOIN 2034232-1,83%
Kayseri
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Kritik gün bugün: 14 gün sokağa çıkma yasağı geliyor mu?

Bugün corona virüs Bilim Kurulu saat 17.00’de toplanacak ve sonrasında Sağlık Bakanı Koca'nın açıklama yapması bekleniyor. Bundan önce tedbirlerin ağırlaşması ve 14 gün sokağa çıkma yasağı hakkında açıklamalar geldi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 15:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00’de toplanacak. Sonrasında saat 19:00’da Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca basın açıklaması yapacak. Bakan Koca'nın bu açıklamasında toplantıda alınan kararları duyurması bekleniyor.

TOPLANTIDA KARAR VERİLMESİ BEKLENİYOR

Bilindiği gibi bundan önce tedbirlerin ağırlaştırılması 14 günlük sokağa çıkma yasağı gibi önlemler gündeme gelmişti. Bu toplantıda bu gibi önlemlerin gelip gelmeyeceğine karar verilmesi bekleniyor. 

Prof. Dr. Kemalettin Aydın 14 günlük sokağa çıkma yasağı hakkında açıklamalarda bulundu. Aydın açıklamalarında şu an uygulanmakta olan tedbirlerin tam kapanma öncesi yapılan son hamle olduğunu başka ülkelerde olduğu gibi 14 günlük kapanma yaşanabileceğini ifade etti.

14 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI AÇIKLAMASI

Konu ile ilgili olarak Prof. Dr. Aydın açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Şu an uygulanmakta olan tedbirleri tam kapanma öncesi yapılan son hamle olarak düşünebiliriz. Bu hamlelerle başarı sağlayamazsak başka ülkelerde olduğu gibi 14 günlük tam kapanma yaşayabiliriz.

Aralık ayının ikinci yarısında, başta İstanbul olmak üzere toplumsal bağışıklığın (sürü bağışıklığı) devreye girmesini beklediğini söyleyen Aydın, “Bu, toplumun neredeyse yarıya yakınının virüsle karşılaşmış veya virüs ile infekte olacağı için yayılım hızının belirli kentlerde azalmaya başlayacağı anlamına geliyor.

Kısıtlama kuralları, toplumsal bağışıklık ve aşı ile bağışıklıkla beraber ocak ayından itibaren başta İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve İzmir illerinde salgın hızının duraklayıp aşağıya doğru bir inişe geçeceğini öngörüyorum”

TAVSİYE KARARI BEKLENİYOR 

Bu kararın alınıp alınmayacağına ilişkin Bilim Kurulunda bir tavsiye kararı alınması beklenirken bu kararları da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklaması bekleniyor.

www.kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.