DOLAR 32,4937 0.16%
EURO 34,9307 0.33%
ALTIN 2.438,470,01
BITCOIN %
Kayseri
24°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

İki şehir için kritik açıklama yapıldı! Çığ tehlikesi var: Kar yağışı geliyor

Meteoroloji tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı ve Doğu Anadolu Bölgesinde iki şehir için kritik uyarı yapıldı. Bu iki şehirde kar yağışı beklendiği ifade edildi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 15:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada bölge genelinde hava parçalı, yer yer az bulutlu olacağı ifade edildi. 

KAR YAĞIŞI UYARISI

Yapılan bu açıklamada Bitlis ve Muş'un batısında aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar beklendiği ifade edildi ve sabah ile gece saatlerinde sis ve pus hadisesi ile yer yer buzlanma ve don olayının yaşanacağı bölgede, hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyredeceği vurgulandı.

Yapılan açıklamada rüzgarın genellikle genellikle batı ve güney batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği vurgulandı ve Van Gölünde hava, parçalı ve bulutlu, rüzgar kuzeydoğudan, akşam saatlerinde ise batı ve güneybatıdan saatte 30 kilometre kuvvetinde eseceği belirtildi.

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklığın Van'da 7, Hakkari'de 6, Bitlis'te ve Muş'ta 2 derece olması bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ 

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl kar yağışından dolayı çığ olayı yaşanmıştı. Bu kar yağışı uyarısı kapsamında çığ uyarısı da geldi. Şu an için çığ için resmi bir uyarı yapılmadı ancak bir gelişme olduğunda resmi makamlarca duyurulacaktır. 

Türkiye'nin hava durumu ile ilgili olarak az önce Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Bugünkü hava durumu ile ilgili yapılan açıklamada 5 bölgeye çok kuvvetli sağanak yağış geleceği bildirildi.

www.kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.