DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Kayseri
25°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Koramaz Vadisi’ne Vali Çiçek’ten hassas dokunuş

Koramaz Vadisi’ne Vali Çiçek’ten hassas dokunuş

KAYSERİ (1HA) – Koramaz Vadisi’ni gezen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, definecilere karşı güvenlik tedbirlerinin arttırılması ve devam eden restorasyon çalışmalarının da hızlandırılması talimatını verdi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 15:41
Koramaz Vadisi’ne Vali Çiçek’ten hassas dokunuş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e Koramaz Vadisi incelemesinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun da eşlik etti. Vali Çiçek ve beraberindekiler, vadi içerisinde yer alan tarihi yerleri, camileri, türbeleri, Beşaret Oyma Kilisesi’ni, Subaşı (Üsgübü) Köyü’nde bulunan Selçuklu Mezarlığını, Vekse Köyü’nde bulunan Columbarium’u gezdi. Çiçek, burada bulunan tarihi yerler hakkında Prof. Dr. Osman Özsoy’dan bilgi aldı. Vali Çiçek daha sonra Gesi Bölgesi’nde bulunan Büyükbürüngüz mahallesindeki Danişali Camii’ni ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

Kısa bir açıklama yapan Çiçek, vadide bulunan kiliselerin restore çalışmasının hızlandırılmasını istedi. Vali Çiçek ayrıca; vadiye hakim yerlere kameralar takılması, definecilere karşı güvenlik güçlerinin arttırılması, Selçuklu Mezarlığı’ndaki mezar taşlarının araştırılması ve çevre düzenlemesi yapılması talimatlarını da verdi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.