DOLAR 32,3454 -0.05%
EURO 34,9252 0.31%
ALTIN 2.394,58-0,07
BITCOIN 19914775,09%
Kayseri
15°

PARÇALI BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Kayseri SMMMO Başkanı Yedikaya, talepleri Milletvekili Çopuroğlu’na sundu

Kayseri SMMMO Başkanı Yedikaya, talepleri Milletvekili Çopuroğlu’na sundu

ABONE OL
Ocak 20, 2024 16:27
Kayseri SMMMO Başkanı Yedikaya, talepleri Milletvekili Çopuroğlu’na sundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ali Yedikaya, Kayseri SMMMO tarafından düzenlenen Enflasyon Muhasebesi Eğitimi programında AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu’na talepleri iletti. Vekil Çopuroğlu ise talepler karşısında “En doğru sonuç aldığımız işler de sizlerle istişarede bulunarak yaptığımız işlerdir. Gayretlerimiz bir araya gelirse amasız fakatsız gelecek taleplerin birebir takipçisi olmaya gayret edeceğim” dedi.

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından Enflasyon Muhasebesi Eğitimi programı düzenlendi. Düzenlenen programa AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu da katılım sağladı. Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ali Yedikaya, Milletvekili Çopuroğlu’na talepleri iletti. Yedikaya, “Enflasyon muhasebesiyle ilgili taleplerimizi Milletvekili Şaban Çopuroğlu’na telefon görüşmelerimizde iletiyoruz; 2023 yılına bu uygulansın ama 2024 uygulanmasın ya da ihtiyarı olsun ya da vergisiz uygulansın diyoruz. Kendisi şu anda 10 gündür hem mecliste hem bakanlıkta bu konuyla ilgili mesai harcıyor. Bir mali müşavirin imza atacağı beyanname sayısına bir kısıtlama getirilmesiyle ilgili bir talebimiz var. Tahsil edemediğimiz katma değer vergisini meslektaşlarımız yıl sonunda ödemek zorunda kalıyor bunun da gelir vergisi gibi bir an önce tahsilata bağlanması gerekiyor. Sahte belge kullanımıyla ilgili bazı müfettişler kanalıyla meslektaşlarımıza odalara, cezalar geliyor. Bu da mesleğimizin zaten çok stresli ve zor şartlarda bir meslek olması dolayısıyla sıkıntıya düşürüyor, bu konuda mecliste ve bakanlıkta desteğinize ihtiyacımız var. Yeşil pasaport, özellikle Kayseri’de gurbetçi şehir olması dolayısıyla şu anda görüşülen konulardan bir tanesi. Yurt dışındaki akrabalarımızın şirketlerine çok rahat gidip danışmanlık yapıp makbuzumuzu kesip yeşil sermayeyi Kayseri’ye ülkemize getirmekle ilgili meslektaşlarımızın çok acil şekliyle yeşil pasaporta ihtiyaçları var. Bunun da her meslektaşımıza gerekirse verilmesinden yana değiliz. Yurt dışındaki denetim sözleşmesi, müşavirlik sözleşmesi olan meslektaşlarımıza sözleşme karşılığında verilmesinden yanayız” diye konuştu.
‘ARABULUCULUK HAKKI İSTİYORUZ’
Başkan Yedikaya ayrıca arabuluculuk hakkı da tanınması gerektiğini vurgulayarak, ”En büyük hakkımız olan da arabuluculuk. Dünyanın hiçbir yerinde hukukçular dışında Türkiye’deki gibi arabuluculuk hakkı tanınmadı. Özellikle mali ve ticari konularla ilgili mali müşavirlere, mühendislik konularıyla ilgili, mühendislere de bu arabuluculuk hakkının bir an önce verilmesi lazım. Bu konuda da çok fazla desteğimize ihtiyacımız var. Bina yönetimi şirketlerinin mali müşavirleri dışında kurulamaması ve işletilememesi konusunda çalışma var” ifadelerini kullandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Çopuroğlu ise kendisine gelen talepler ile ilgilendiğini ifade ederek, “Ali Yedikaya başkanımızın bahsettiği şeylerle alakalı Ticaret Bakanlığımızı ziyaret ettik. Ziyaret konumuz bina yönetim sistemleriydi. Bina yönetim şirketlerinin 20 bine ulaştığı bilgisi dolaşıyor sayı az veya çoktur nereden baktığımıza bağlı ancak bunun bir şekilde disipline edilmesi gerekir. Bakanımızla bir görüşmemiz oldu. Bir de imtihan sayısı problemi var. 3. İmtihana geçemezsen bir daha imtihana giremezsin deniyor. Biz de birden fazla imtihan hakkı verilmesini talep ettik. En doğru sonuç aldığımız işler de sizlerle istişarede bulunarak yaptığımız işlerdir. Gayretlerimiz bir araya gelirse amasız fakatsız gelecek taleplerin birebir takipçisi olmaya gayret edeceğim” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.