DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2053940-0,94%
Kayseri
26°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Kayseri’deki göl ve göletlere 2 milyon sazan yavrusu bırakıldı

KAYSERİ (1HA) - Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından 'Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' kapsamında Yamula Baraj Gölü’ne 1 buçuk milyon olmak üzere 14 göl ve gölete 2 milyon sazan yavrusu bırakıldı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 16:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nce yürütülen 'Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' kapsamında Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Yamula Baraj Gölü'ne 1 buçuk milyon olmak üzere, kentte bulunan 14 göl ve gölete toplamda 2 milyon sazan yavrusu bırakıldı.
Yamula Barajında yapılan balık salma programına İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği ile S.S. Yamula Barajı Su Ürünleri Kooperatifi üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. 
Program kapsamında konuşan İl Müdürü Mustafa Şahin, balıkçılık faaliyeti yapanlara uyarılarda bulundu. Şahin: ''Ekonomik gelir yanı sıra avcılığın sportif olarak geliştirilmesi, göllerdeki balık popülasyonunun artırılarak sürdürülebilirliğin sağlanması, kaynaklarımızın korunması ve balıklandırma projesinin başarıya ulaşması için; av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması, bırakılan yavruların büyümesi için en az bir kez üremesine imkan verilmelidir” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.