DOLAR 32,2718 0.09%
EURO 34,7742 -0.02%
ALTIN 2.403,05-0,24
BITCOIN %
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X

Kayseri de kara buğday ekilecek

İçinde gluten bulunmadığı dolayısıyla Çölyak hastaları tarafından çok önemli olan ve bu amaçla üretilen gıdalarda kara buğday kullanılıyor. 25 bin m2 alanda ilk ekim yapıldı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 22:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yahyalı da , Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından Kara Buğday Yetiştiriciliği Projesi ürün ekim denemeleri Kopçu Mahallesi’nde başladı.
Kayseri de Yahyalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün hazırladığı “Kara Buğday Yetiştiriciliği Projesi ” kapsamında ,Yahyalı ilçesi Kopçu Mahallesi çiftçilerine , Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsüne bağlı uzman katılımlarıyla eğitim toplantısı gerçekleştirildi.
Yahyalı ilçesinde toplamda 25 dekarlık alanda Kara Buğday deneme ekimi gerçekleştirildi. 90 günde hasatı gerçekleştirilen ve bünyesinde gluten bulunmadığı için Çölyak hastaları tarafından güvenle kullanılan kara buğdayın ilçemizde yaygınlaştırılması amacıyla eğitim ve demonstrasyon çalışmalarına devam edilecektir.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.