DOLAR 32,2587 0.04%
EURO 34,7865 -0.12%
ALTIN 2.405,77-0,13
BITCOIN 2056747-0,62%
Kayseri
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Kayseri de Goji Beryy yetiştiriciliği yapılıyor

Kayseri Goji berry yetiştiriciliği dalında da ön plana çıkıyor

ABONE OL
Eylül 25, 2022 06:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de Üretilen Goji Berry’ler Yurtdışına İhraç Ediliyor

KAYSERİ,(BGC)-Sağlığa faydası saymakla bitmeyen ve Kayseri’de yetiştirilen Goji Berry meyveleri; sirkesi, lokumu ve kremi gibi Türkiye’de patentlenen ürünleriyle yoğun ilgi görüyor. Goji Berry ürünlerinin ihracını gerçekleştiren Ayten Çot, “Goji Berry bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidan bir meyve” diyor.

Kayseri’de düzenlenen 16’ncı Türk Dünyası Tarım Fuarı’nda Goji Berry meyvesinin tanıtımı gerçekleşti. Goji berry’leri Türkiye’de üretimini gerçekleştiren ve ihraç eden bir firmanın görevlisi olan Ayten Çot, “2009 yılında, yani 11 yıl önce Goji Berry’i ticari olarak ülkemize ben getirdim. Onun için herkes bana ‘Bayan Goji Berry’ der. Goji Berry konusunda uzman kişilerden biriyim diyebilirim” diyerek kendisini takdim etti.

Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde Goji Berry meyvesini yetiştirdiklerini belirten “Kayseri’de 2014 yılından itibaren üretimi var. Daha önce 2009 yılından beri birkaç ağacımız vardı. Soğuk iklim ağacı olduğundan dolayı Kayseri iklimi gayet uygun” diye konuştu.

“GENÇLİK VE MUTLULUK MEYVESİDİR”

Goji Berry meyvesinin vatandaşlar tarafından gün geçtikçe daha fazla ilgi gördüğü söyleyen Ayten Çot, “Bir tane faydası var. Dolayısıyla her şeye faydası var. Bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidan bir meyve. Bağışıklık sistemini güçlendirdikten sonra vücut hastalanmıyor. Adı üstünde gençlik meyvesi, mutluluk meyvesi. Goji Berry’den şeker ilavesiz reçel, meyve suyu, lokum, krem, losyon ve su ilavesiz sirke gibi ürünler üretiyoruz. Dolayısıyla faydayı katlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İHRAÇ ETTİKÇE DAHA FAZLA ÜRETİYORUZ”

Goji Berry’lerin ihraç edildikçe üretiminin daha fazla yapıldığını söyleyen Çot, “İhraç edildikçe, üretimi daha fazla yapılıyor. Böylece hem halkımıza hem de üreticimize destek oluyoruz. Pazar konusunda da hiçbir sıkıntımız yok” diye konuştu.

Çot, meyvelerin yetiştirilme süreci hakkında da bilgi vererek “Goji Berry’in sezonu Mayıs gibi başlar. Çiçek açmaya başlar, Haziran ayından itibaren de meyve vermeye başlar. 5 ay boyunca meyve vermeye başlar. Bu sürede her 10 günde bir toplanır. Toplandıktan sonra sulanır. Bir taraftan da üreticilerimiz meyveyi kurutur. Sonra meyveleri depolarız ve sezon bittikten sonra ihraç ederiz” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.