DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044082-2,68%
Kayseri
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Erciyes Anadolu Holding’in satış süreci

Erciyes Anadolu Holding’in satış süreci

ABONE OL
Aralık 16, 2023 13:16
Erciyes Anadolu Holding’in satış süreci
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir süre önce satılacağı açıklanan Erciyes Anadolu Holding’in kime, ne zaman ve ne şekilde satılacağı ile ilgili sorular Kayseri kamuoyunu meşgul etmeye devam ediyor. Holdingin ne şekilde satılacağı ile ilgili fizibilite çalışmalarının tamamlandığı belirtiliyor.

Türkiye’nin ve Kayseri’nin en önemli kuruluşlarından biri olan TMSF idaresindeki Erciyes Anadolu Holding’in satış sürecinin nasıl olacağı ile ilgili soru işaretleri netleşmedi. Holdingin kime, ne zaman ve hangi şartlarda satılacağı merak konusu olurken, satış süreciyle ilgili değerlendirme sürecinin tamamlandığı öğrenildi.

Erciyes Anadolu Holdingin satış süreciyle ilgili soru işaretleri devam ediyor. Holdingin CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, geçtiğimiz ay sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaparak, holdinge bağlı kuruluşların satılacağı haberlerini doğrulamıştı. Bugüne kadar Holdingi çok şeffaf bir biçimde yönettiklerini dile getiren Ertekin, ‘Satış süreci de aynı şeffaflıkta yürütülecektir. Kamuoyunun şüphesi olmasın’ ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamadan sonra başta holdingde çalışan işçiler olmak üzere, Kayseri kamuoyu Kayseri sanayisinin can damarı olan holdingin kime, ne zaman ve ne şekilde satılacağını merak etmeye başladı. Holdingin piyasa değeri, yerli mi yabancı mı yatırımcılara satılacağı ve işçilerin durumu devamlı gündeme gelirken, TMSF’nin bu konuda yürüttüğü çalışmayı son aşamaya getirdiği öğrenildi.

TMSF ve Holding üst yönetiminin, firmaya toplu halde teklif gelmemesi halinde, şirketlerin 3 parça halinde de satılabileceğine karar verdiği öğrenildi. Buna göre, mobilya ve tekstil, HES Kablo ve enerji yatırımlarının ayrı ayrı fiyatlandırılarak yatırımcılara satılabilmesi planlanıyor.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, holdingin piyasa değerinin 8 milyar TL olarak belirlendiğini ve firmanın Kayseri’de kalması gerektiğini belirtirken, Kayserili sanayiciler de ortak bir girişim kurarak Holdingi satın almanın yoluna bakıyor. Kayseri Sanayi Odası ev sahipliğinde yapılan toplantıda, Kayseri’nin önde gelen iş insanlarının ortak olacağı bir işletme ile holdingin satın alınıp alınamayacağını tartıştı. Bu konudaki görüşmelerin ilerleyen günlerde devam ettirilmesi kararlaştırıldı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.