DOLAR 32,2718 0.16%
EURO 34,8560 -0.11%
ALTIN 2.423,21-0,85
BITCOIN 20319322,88%
Kayseri
12°

HAFİF YAĞMUR

04:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Kayseri de don olayı yaşandı

Kayseri de don olayı yaşanırken bu gece içinde uyarı yapıldı Kayseri merkez ve bazı İlçelerde araziler dün gece dondan etkenirken soğuk havanın bu gece de etkili olacağı açıklandı.Meteoroloji Kayseri 7.Bölge Müdürlüğü bu gecede dona karşı çiftçileri uyardı.Bu arada ilçede yaşayan bir vatandaş da sabaha karşı 4 de aracının üzerine düşen kırağınn fotoğrafını tarihle birlikte yazıp çekerek sosyal medyada paylaştı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 22:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hava sıcaklığının bu gece Kayseri ve çevresinde gece -1 ve yarın gece ise 0 derece civarında seyredeceği , İç Anadolu nun kuzey ve doğu kesimlerinde bugün de zirai don etkili olacak.Hava sıcaklıklarının azalarak kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyretmesi, hafta ortasından itibaren artarak mevsim normalleri üzerine çıkması bekleniyor.
Yeşihisar İlçesi’nde çiftçiler , ”Kabaklar da hafif hasar oldu ve % 5 gibi sıcağı yiyince daha tam net belli olur.Tuz yolu ile Ketenlik Mevkii’nde kabaklar zarar gördü”, dediler.
İlçe deki Ziraat teknikerlerinden Ahmet Kafkas da , ”Kovalı mahallesinde sebze fidelerinde sıkıntı var.Bünyan, Sarıoğlan, Şefaatli, Yerköy ve Sivas’ın bazı ilçelerinde ciddi anlamda şeker pancarının zirai dondan etkilendiği belirtiliyor”, dedi.
Kovalı Mahallesi Muhtarı Hakan Burcu da, ”Kovalı da elmalarda meydana gelen hasar sebebiyle ilçe tarım müdürlüğü Cuma günü gerekli incelemelerde bulunarak il tarım müdürlüğüne bildirdik. Bugünde il tarım müdürlüğünden ekipler gelerek raporu hazırlayacaklar. Tarsim poliçeleri olanlar hasar ihbarında bulunarak eksperlere gerekli çalışmaları yaptırsınlar. İl tarımın hazırlayacağı rapor kesinlikle TARSİM’i bağlamamaktadır ”, dedi.
Öte yandan Kayseri Merkez Hacılar İlçesi Beğendik Bağları Bölgesi’nde de bahçelerde vatandaşların erken diktiği fideleri don vurdu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.