DOLAR 32,2319 -0.04%
EURO 34,8011 0.33%
ALTIN 2.419,611,12
BITCOIN 1980581-2,00%
Kayseri
22°

PARÇALI BULUTLU

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
KASKİ GENEL MÜDÜRÜ ÖZDEMİR’DEN DETAYLI SUNUM

KASKİ GENEL MÜDÜRÜ ÖZDEMİR’DEN DETAYLI SUNUM

İklim değişikliği ile mücadele kapsamında suyun öneminden bahseden Büyükkılıç, “KASKİ’miz yaptığı yatırımlar ile onurumuz ve gururumuzdur” diyerek, KASKİ Genel Müdürlüğü’nün, teknolojik yatırımlarına her geçen gün yenilerini eklediğini ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeraltı sularımızı en verimli şekilde kullanma yönünde gayret gösterdiğimizi söylüyoruz. Hemşehrilerimizin içme suyuna erişim kalitesini artırmak için su temin miktarını daha da artırmak amacıyla uygun görülen bölgelerde 3 milyon 812 bin TL yatırım bedeli ile merkezde 15, ilçelerde 14 olmak üzere toplam 29 adet sondaj kuyusu açtık. Kent genelinde açılan sondaj kuyusu sayısı 537’ye ulaştı. 2021 yılında, merkez ve ilçelerde 510 kilometre içme suyu hattı, 235 kilometre kanalizasyon hattı olmak üzere toplam 745 kilometre şebeke hattı imalatı gerçekleştirdik.”

ABONE OL
Eylül 25, 2022 11:46
KASKİ GENEL MÜDÜRÜ ÖZDEMİR’DEN DETAYLI SUNUM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalıştayda KASKİ’nin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili detaylı sunum yapan KASKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir, tüm kaynaklar üzerinde sürdürülebilir şehirler oluşturmak gerektiğini belirterek, “Bugünün gereksinimlerini gelecek nesillerin ihtiyaçlarından çalmadan, onların hakkına tecavüz etmeden kullanabilmek önemlidir. Dolayısıyla bunu öngörerek, sürdürülebilir kentler oluşturmak adına uzun vadeli ve kuraklığa dayanıklı bir plan yapmamız gerekiyor. Verimli ve etkin kentsel planın gerçekleştirilmesi için burada bulunan çok değerli misafirlerimizin de katkısıyla çalışma yapacağız. Katkısı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yüksel Proje Genel Müdürü Faik Tokgözoğlu da Kayseri Entegre Kentsel Su Projesi için detaylı çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirerek, bu çalıştay ile tüm bu çalışmalar ve paydaşların görüşlerini alarak en iyisine ulaşmaya çalışacaklarını söyledi.

Kayseri İller Bankası Bölge Müdürü Sönmez Ata ise hizmet alanlarının Türkiye’nin yüzde 8,5’ine tekabül ettiğine değinerek, “2021 2022 döneminde 204 adet proje üzerinde çalışmalar yürüttük ve tamamladık. 2021 yılında ilimizde 4 adet atık su arıtma tesisini tamamlayarak işletmeye aldık, şuanda işletme süreci devam ediyor. Büyükşehir atık su arıtma tesisi ile ilgili ikinci kısım finansman temini sağlandı. Bu projemizin maliyeti 25 milyar Euro önemli projelerimizden birisi” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç, çalıştayda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.