DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20684911,48%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kanal İstanbul projesinde son dakika kararı!

Kanal İstanbul projesinde son dakika kararı!

Ülke gündemini aylardır meşgul eden, hem meclis'te hemde vatandaş arasında tartışmalara sebep olan Kanal İstanbul projesinde sona gelindi. Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, projeyle ilgili son dakika kararını açıkladı. Askı sürecinin bitmesinin ardından, ihale sürecini başlatacağını duyuran Bakan Turhan, tüm tepkilere rağmen milyon dolarlık projenin imarını onayladı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:04
Kanal İstanbul projesinde son dakika kararı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 2019 yılı değerlendirmesi ve 2020 yılı hedeflerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kanal İstnbul projesiyle ilgili son dakika kararını açıklayan Bakan Turhan, “Kanal İstanbul'un imar planı onaylandı, askı sürecinin bitmesinin ardından ihale sürecini başlatacağız” dedi. Bakan Turhan, yap-işlet-devret modeli ile yapılacak Büyük İstanbul Tüneli Projesi ihalesini bu yıl yapmayı planladıklarını söyledi.

“Kanal İstanbul Projesi'nde ihale aşamasına geldik!”

Kanal İstanbul Projesi'ne de değinen Turhan, şöyle konuştu:

“Boğazlarımızı ve İstanbul'u koruyacak Kanal İstanbul Projesi'nde ihale aşamasına geldik. Bu yıl içinde de kazmayı vuracağız. Kanal İstanbul ile Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin hükümlerini hiçbir şekilde ihlal etmeden, İstanbul Boğazı deniz ulaştırmasına açık tutularak, alternatif bir kapının açılmasını sağlayacağız. İstanbul Boğazı'nı kazalardan ve tehlikeli yüklerden koruyacağız.”

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.