DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20758201,44%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Ankara, İstanbul ve İzmir’de yüksek doğalgaz faturalarına karşı eylem yapıldı!

Ankara, İstanbul ve İzmir’de yüksek doğalgaz faturalarına karşı eylem yapıldı!

Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere 3 büyükşehirde yüksek gelen doğalgaz faturalarına karşı eylem yapıldı. Yüksek gelen doğalgaz faturaları karşısında, kendi ceplerinden çıkan paraların, erkek çocuklarına cinsel istismar ile gündeme gelen Ensar Vakfına aktarılmasına tepki gösteren vatandaşlara bazı sanatçılarda destek verdi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:02
Ankara, İstanbul ve İzmir’de yüksek doğalgaz faturalarına karşı eylem yapıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankaraİstanbul ve İzmir olmak üzere 3 büyükşehirde doğalgaz zamlarına ve yüksek gelen doğalgaz faturalarına karşı sokağa çıkıldı. Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden bir zamanlar erkek çocuklarına cinsel istismar ile gündeme gelen Ensar Vakfına para aktarması olayından sonra vatandaş, yüksek gelen doğalgaz faturalarını Ensar’a aktarılan paralardan kaynaklandığını savundu.

Yüzlerce kişi, doğalgaz faturalarına itiraz dilekçelerini iletmek üzere Ankara'da PTT Yenişehir Şubesi, İstanbul'da PTT Kadıköy Merkez Şubesi ve İzmir'de İzmirgaz Genel Müdürlük Binası önünde toplandı.

İstanbul Kadıköy PTT önünde bir araya gelen ve doğalgaz faturalarına itiraz eden yurttaşlar, ''Doğalgaz zammı geri alınsın'', ''Isınma hakkı satılamaz'', ve ''Patronların düzeni, soygun düzeni'' sloganları attı. İstanbul'da itiraz dilekçelerinin verilmesinin ardından basın açıklaması yapıldı.

SANATÇILAR DESTEK VERDİ

İstanbul'daki eyleme; sanatçılar Orhan Aydın ve İlyas Salman gibi isimler de katıldı.

Doğalgaz zamlarına karşı Ankara Mithapaşa'daki Yenişehir PTT önünde bir araya gelen yurttaşlar, hem doğalgaz soygununa itiraz etti hem de son dönemde tartışmalara neden olan Ensar'a para aktaran Başkentgaz'a tepki gösterdi.

“Başkent Gaz elini cebimizden çek”, “Boyun eğme AKP’den hesap sor” ve “Ensar’ın foncusu hırsız Başkent Gaz” sloganlarının atıldığı basın açıklamasında bir yurttaş gelen faturalar için itiraz dilekçesi verdi.

İzmir'de İzmirgaz Genel Müdürlük Binası önünde toplanan yurttaşlar, “Boyun Eğme Ensar'dan hesap sor”, “İnsanca ısınmak istiyoruz”, “Boyun Eğme AKP'den hesap sor”, “İzmirGaz elini cebimizden çek”, “İnsanca bir yaşam sosyalizmde” sloganları attı.

İzmirgaz Genel Müdürlüğü, eylem sırasında kapatıldı. İtiraz dilekçelerini teslim almamak için binayı kapatan yetkililer basın açıklamasını binadan izlemekle yetindiler.

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.