DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20279354,81%
Kayseri
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

KADIN BAKANLIĞI İSTİYORUZ

Gülizar Biçer Karaca:"Kayıt dışı istihdamı azaltıp aktif sigortalı sayısını artırmak, sosyal güvenliği yaygınlaştırmak için tedbirler alıyoruz." diyen Bakana Torba yasadan vazgeçilmesi gerektiğini hatırlattı: “Mecliste şu an bir torba yasa konuşuluyor, bu torba yasada öyle bir düzenleme var ki işveren eğer kayıt dışı işçi çalıştırıyorsa, kayıt dışı işçiyi işveren kendi bildirirse işverene işsizlik ödeneğinden yani işçinin kumbarasından teşvik vereceksiniz ve işverene idari para cezası vermeyeceksiniz

ABONE OL
Eylül 24, 2022 14:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÇOCUK VE GENÇ İNTİHARLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Diyarbakır’da son iki ayda gerçekleşen 7 intihar vakası nedeniyle Silvan ilçesinde ailelerle yaptığı görüşmeleri anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, çocuk ve gençleri intihara iten sosyo-ekonomik sebepleri anlattı: “Diyarbakır Silvan’da 15 yaşında çok başarılı bir çocuğumuz, eğitim hakkına erişemediği için, ailesi çok fakir ve kurs aldıracak olanağı bulunmadığı için üniversite sınavına hazırlanamayacağım kaygısıyla intihar etmiştir. Silvan’da 26 yaşında bir gencimiz bekçilik sınavını kazanmış, sınav sonucu kendisine ilan edilmiş olduktan sonra göreve başlatılmamış ve “Suçum ne?” diye kahrından günlerce perişan olmuş. Kendisine herhangi bir suçu olduğu ifade edilmemiş. İşsizlikten, açlıktan ve ailesine bir lokma ekmek götürememenin getirdiği psikolojik buhranla o da intiharı seçmiştir.”

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.