DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20298454,93%
Kayseri
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

HİBENİN AKIBETİNE DÖNMESİN

500 BİN TL'LİK HİBENİN AKIBETİ SİNDELHÖYÜK STADI İÇİN 'SPOR TOTO'DAN ALINAN HİBENİN AKIBETİNE DÖNMESİN Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç, OR-AN Kalkınma Ajansı tarafından verilen 500 bin TL hibenin, Spor Toto tarafından Sindelhöyük Stadı'nın yapımı için verilen 500 bin TL'ik hibenin akıbetine dönmemesi gerektiğini söyledi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 20:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç, konu hakkında şu açıklamayı yaptı;
“Develi Belediyesi Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (OR-AN) tarafından 2020 yılı kırsal kalkınmanın desteklenmesi mali destek programı kapsamında Develi Belediyesinin hazırladığı “Toprak Anadan Develi Ekonomisine” isimli projeye 500 bin TL hibe verdiğini duyurdu. Öncelikle Yeniden Refah Partisi Develi Teşkilatı olarak bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, lakin! bu projenin 2018 yılı şubat ayında Sindelhöyük mahallesine stat yapımı projesi için Süper Toto’dan Develi Belediyesine hibe edilen 500 bin TL’nin akıbetine dönmemesini umut ediyoruz.2018 yılı şubat ayında Sindelhöyük stadı yapımı için gelen 500 bin TL lik hibe ve Develi Belediyesinin katkılarıyla 2018 yılında bitirileceği duyurulan stada sadece maliyeti en yüksek 100 bin TL’yi bulacak olan binanın kaba inşaatı ve temel atılarak atıl bir şekilde bırakıldı, kalan paralar heba oldu gitti, aradan üç yıl geçmesine rağmen 2018 yılında yapılacak projeler olarak açıklanan 2.etap meydan projesi, uzun çarşı projesi gibi Sindelhöyük stadında bir gelişme olmadı atıl bir şekilde kaldı ve yapılmayan projeler olarak kaldı. Umut ediyoruz ki bu projenin akıbeti diğer projelere benzemez, gelen paralar heba olmaz.
Projeyi hazırlamak, sunmak ve hibe desteği ne kadar önemli ise gelen parayı yerli yerince harcayarak o projeyi hayata geçirmekte o kadar önemlidir, hayata geçirilmeyen projenin hiç bir ehemmiyeti yoktur”

Öte yandan ÇİFTAY’IN TUTUMU İŞ BIRAKMAYA NEDEN OLDU
Kayseri’nin Develi ilçesi ve Erzincan İliç’te çalışan Türk Maden İş SEndikası üyelerine verdiği sendikal örgütlenme sözünü yerine getirmemesi yaklaşık 1000 işçinin iş bırakma kararı almasına neden oldu. Çiftay şirketinin sendikal örgütlenme sözüne rağmen Sendikanın yapmış olduğu yetki belgesi başvurusuna daha önceki davayı geri çekmeyerek engel oldu. Çiftay Şirketi’nin yıllardır kendi bünyesinde çalışan işçilerin maddi ve sendikal haklarına engel olmasına karşı, Erzincan ve Kayseri’nin Develi ilçesinde çalışan yaklaşık 1000 işçi iş bırakma kararı aldı. Kararın yarın sabah saatlerinden itibaren faaliyete geçeceği öğrenildi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.