DOLAR 32,3816 -0.18%
EURO 34,7456 0%
ALTIN 2.433,69-0,19
BITCOIN 2038512-1,33%
Kayseri
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

‘Hazine yardımı almayın’ çağrısı

KAYSERİ, (BGC) - Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kayseri’den başlattığı kampanya ile siyasi partilerden hazineden seçim yardımı almamaları çağrısında bulundu. Tekliflerini imzaya açacaklarını belirten İnce, buna katılan katılmayan partileri açıklayacaklarını ifade etti.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 09:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’den ayrılarak parti kuran Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Develi ilçe başkanlığı binasını açmak ve esnaf ziyaretlerinde bulunmak üzere Kayseri’ye geldi.

Özel bir otelde basın toplantısı da düzenleyen İnce, iktidara ve muhalefet partilerine yüklendi. Millet ittifakının savunduğu güçlendirilmiş parlementer sistemiden önce siyasi partiler yayasının konuşulması gerektiğini vurgulayan İnce, “Siyasi partiler yasasını hiç konuşmuyoruz. Herkes demokrat, kime sorsan demokrat. Gerçekten demokrasi istiyorlarsa siyasi parti kanununda genel başkan diktatörlüğüne son vermek lazım. Partilerde genel başkanı üyeler seçsin, partilerde cumhurbaşkanını (adayını) üyeler belirlesin. Gelin bu hükümleri siyasi partiler kanununa koyalım. Gerçekten demokrat mısınız görelim. Bunları yapmıyorsanız siz çakma demokratsınız. Kendi partinizde demokrasi olmadan Türkiye’ye demokrasi dağıtamazsınız. Türkiye özgürleşmek istiyorsa, Türkiye demokratikleşmek istiyorsa buna başvuracağı yer güçlendirilmiş parlamenter sistem değildir.

Buna başvuracağı yer siyasi partiler kanunudur. Siyasi Partiler Kanunu’nu değiştirmeden, buna öncülük etmeden masal anlatıyorlar. Daha tüzüğünüzü değiştirmemişsiniz. Ne konuşuyorsunuz? Numaradan gösteriş yapıyorsunuz. Gerçekten demokrat olmak istiyorlarsa, bizim üç milletvekilimiz var. Biz oradayız, oy veririz. Birincisi demokratikleşmeye davet ediyorum. İkincisi, bu okluk ve kriz ortamında el kesesinden siyaset yapmayın. Fakir fukaranın vergileriyle sokakta gezip, bayrak asıp, siyaset yapmayın. Üyelerinizden aidat toplayıp siyaset yapın. 2 katrilyon lira hazine parasıyla meydanlarda fink atmayın” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.