DOLAR 32,2458 -0.01%
EURO 34,7576 -0.15%
ALTIN 2.435,380,14
BITCOIN 20302102,00%
Kayseri
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
“Hayvanlara daha iyi bir yaşam alanı sağlanmalı”

“Hayvanlara daha iyi bir yaşam alanı sağlanmalı”

KAYSERİ (1HA) – Kocasinan’a bağlı Molu ve Oymaağaç mahallesinde köpek barınağı yapılacağı haberleri üzerine geçtiğimiz günlerde mahalle sakinleri tepkilerini göstermek amacıyla yolu traktörlerle kapatmıştı. Vatandaşlar dertlerini bu kez İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Kazım Yücel’e anlattı.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 13:42
“Hayvanlara daha iyi bir yaşam alanı sağlanmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Molu ve Oymaağaç Mahallesi sakinlerinin İYİ Parti’li isimleri çağırması üzerine Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Kazım Yücel ve Kocasinan Belediyesi Meclis Üyesi Muharrem Yiğen, köpek barınağı yapılmak istenen bölgeye gitti. Başıboş gezen köpeklerden dolayı sokağa çıkamadıklarını belirten mahalle halkı hayvancılık ve çiftçilik yapmakta zorlandıklarını, köpeklerin tavuklarına, bahçelerine ekinlerine ve en önemlisi de çocuklarına zarar verdiğini öne sürdüler. Şikayetleri dinleyen Yücel, “Sayın belediye başkanımız, bu bölgedeki mahalle halkımız hala kendilerine köy ifadelerini kullanıyorlar. Vatandaşlarımız buranın tarım arazisi olduğunun ve şehrinde hizmetlerinin gelmediğinden bahsediyorlar. Fakat bu arada bizler hayvan severlerden de daha fazla hayvanları seviyoruz. Çevreyolun hemen yakınına neredeyse üzerine hayvan barınağı yapıldığında, hayvanlar barınaktan çıkıyor akan bir trafik üzerinde kazalara neden oluyorlar. Hatta hızlı seyreden bu trafik nedeniyle de köpekler maalesef kazalarda ölüyorlar. Başıboş bırakılan bu köpekler nedeniyle mahalle sakinlerinin bahçesine tarlasına giriyor, besledikleri tavuklarına zarar verdiklerini ifade ediyorlar. Hatta vatandaşlarımızın ifadelerine göre mahalle sakinlerine, çocuklarına zarar verdiklerini söylüyorlar. Bu hayvanlar bizlerin, sizlerin verdiği değerden de daha fazla değer veriyor ve seviyoruz. Bu köpek barınaklarının daha mantıklı yelerde köy, mahalle alanlarından uzak alanlara yapılmalı. Barınaklar da yaşam alanları kaliteli olmalı. Sayın belediye başkanımız gelip bu mahallelerde bir gün sordunuz mu (Hayvan barınağı yapacağız biz burada) dediniz mi?” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.