DOLAR 32,5630 0.3%
EURO 34,9188 0.31%
ALTIN 2.440,240,08
BITCOIN 20556320,00%
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
HAYVANCILIĞA BÜYÜK DESTEK

HAYVANCILIĞA BÜYÜK DESTEK

ABONE OL
Ekim 12, 2022 08:29
HAYVANCILIĞA BÜYÜK DESTEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla yürütülen koyun dağıtımından tohum desteğine, traktör dağıtımından tarımsal makinalara kadar hayata geçirilen çalışmaların toplam tutarı 224 milyon TL’ye ulaştı.

Başkan Büyükkılıç’ın özel önem verdiği tarım ve hayvancılık alanında ilçelerin tamamına yönelik yatırımlar ve hizmetler hız kesmeden devam ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, bu kapsamda çiftçiye ve besiciye büyük destekler veriyor.

Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Kayseri’de tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçilere yönelik desteklerinin sürdüğünü belirterek, “Bizler büyük, küçük eksik demedik ve ilçelerimizin, çiftçi kardeşlerimizin tarım ve hayvancılık ile ilgili tüm isteklerini, eksikliklerini yakından takip edip, gidermeye çalıştık. Bu kapsamda, koyunlar artıyor, meralar şenleniyor projesi kapsamında 16 ilçede bir aileye 19 adet koyun, 1 adet koç olmak üzere 215 aileye 4 bin 300 adet küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirildi. Bu projeye toplam 17. 5 milyon TL harcanmıştır” dedi.

Ayrıca çiftçilerin tohum ihtiyacını karşılamak ve ekilen arazi miktarını artırmak için 34. 5 milyon TL maliyetli aspir, nohut, buğday gibi toplam 3 bin 635 ton tohum desteği yapıldığını ifade eden Büyükkılıç üreticilere, toplam 3 milyon TL harcanarak, 2 bin 640 adet arı kolonisi desteğinin de sağlandığını belirtti.

Başkan Büyükkılıç, çiftçilerin kullanımına sunulmak üzere ilçe ziraat odalarına 11 milyon TL bedelle 11 adet traktör alındığını vurgulayarak, bunun yanı sıra 8 milyon TL’lik Anıza Ekim Mibzeri, Sabit Sellektör, Taş Toplama Makinası, Katı Gübre Dağıtma Makinası, Kompost Karıştırma Makinası, Süt Tankı, Gacer Buğdayı Un Değirmeni gibi çeşitli makine ve ekipmanın alınmış olup çiftçilerimizin kullanımına sunulduğunu söyledi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.