DOLAR 32,4061 0.03%
EURO 34,9013 0.04%
ALTIN 2.400,450,17
BITCOIN 19220212,15%
Kayseri
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Haydi Çocuklar Camiye projesi sona erdi

Haydi Çocuklar Camiye projesi sona erdi

Server Yaşam Vakfı ve Kayseri Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından gerçekleştirilen “Haydi Çocuklar Camiye” projemizin sonuna geldi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 10:20
Haydi Çocuklar Camiye projesi sona erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuklara namaz kılma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hazırlanan yarışma, 28 Ocak Cuma günü sabah namazıyla başlayan ve 4 Şubat Cuma günü yatsı namazı ile sona eren projemiz toplamda 8 gün sürdü. Kayseri ilimizden yaklaşık olarak 3 bin çocuk projemize katıldı. Barajı geçen çocuklar arasından kura çekilerek 200 çocuğa 75 tl’lik hediye çeki verildi.
Çocuklar istedikleri camiye giderek veya evlerinden namazlarını kılarak yarışmaya katıldı.
Vaktinde kılınan her namaz puan kazandırdı.
Online olarak 6-13 yaş arası çocukların başvurabildiği yarışmada, Sabah Namazına 10, Yatsı Namazına 8, Öğle, İkindi ve Akşam Namazlarına 5’er puan verilecek. Camide cemaatle kılındığı taktirde ise her vakit namazına artı puanlar eklendi.
Organizasyonun haydicocuklarcamiye.com internet sayfasındaki otomasyon sistemi üzerinden kıldıkları namazları işaretleyenler puan kazandı.
İki yüz çocuk sürpriz hediyeler kazandı.
Yarışma sonunda kız çocukları için198 ile 360 arası puan toplayanlar içerisinden, erkek çocukları için 225 ile 360 puan toplayanlar içerisinden çekilişle birçok çocuğa sürpriz hediyeler verildi.
Mekân sınırlaması olmayan yarışmada başarılı olmak için, 8 gün boyunca namazların vakti içerisinde eda edilmesi yeterli olacak.
“Namazını kıl, puanları topla, ödülünü al” sloganıyla duyurusu yapılan yarışmanın sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.
Çocukların hem namaz alışkanlığı kazanması hem de aileleriyle birlikte vakit geçirmesine imkân sağlayan yarışmada, ebeveynler ve büyükler tarafından da çocukların ödüllendirilmesi de tavsiye ediliyor.
Bütün vakit namazlarını çocukların ebeveynleriyle birlikte ister evinde ister camide cemaat ile kılmalarının önerildiği Haydi Çocuklar Camiye projesi, iyi bir geleceğin güzel ahlaklı ve iç huzura sahip kişiler yetiştirmekle olacağı inancıyla düzenleniyor.Sonuna geldiğimiz yarışmamızın ödül töreni 20.02.2022 tarihinde Pazar günü Gevhernesibe Camisi’nde öğlen namazından sonra yapılacaktır.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.