DOLAR 32,3781 -0.19%
EURO 34,7203 -0.08%
ALTIN 2.427,02-0,46
BITCOIN 2008914-2,93%
Kayseri
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Gizemli hastalık yüzlerce kişiye yayıldı! Ölüm haberi geldi

Hindistan'da ortaya çıkan gizemli hastalık sonucu 450'den fazla kişi hastaneye kaldırıldı ve bu hastalıktan dolayı ilk ölüm haberi geldi. Yetkililer gizemli hastalığın kaynağını ortaya çıkarmak için çalışıyor.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 15:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hindistan'ın güney eyaleti Andhra Pradesh'e bağlı Eluru şehrinde yüzlerce insan hastanelere akın etti. Yüzlerce kişi bilinç kaybı, bayılma, mide bulantısı ve ağızda köpüklenme gibi şikayetlerle hastaneye başvurdu ve bayılanların bir kısmının ise göz yanmasından şikayetçi olduğu belirtildi.

200 KİŞİ TABURCU EDİLDİ

Bu hastalığa bağlı olarak 45 yaşındaki bir kişi kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Hürriyet'in aktardıklarına göre Dolla Joshi Roy adlı bir yetkili, hastaneye kaldırılan 455 kişiden 200'ünün taburcu edildiğini belirtti ve Eyalet Başbakanı YS Jaganmohan Reddy, bugün hastanedeki hastaları ziyaret etti.

Gizemli hastalık, 800 bin aktif vaka ile koronavirüsten en kötü etkilenen eyaletlerden biri olan Andhra Pradesh'te sağlık sistemi üzerindeki yükü de artırdı. Bu doğrultuda Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsü'nden uzmanlar, araştırma yapmak için eyalete gitti.

“HAVADAN BULAŞIYOR OLABİLİR”

Roy açıklamalarında olası yiyecek veya su kirlenmesi veya havadan zehirlenme de dahil olmak üzere hastalığın nedenini belirlemeye çalışmak için bir dizi testler yapıldığını belirterek “Uzman doktorlar hala bu hastalığın nedenini bulmak için çalışıyorlar ve laboratuvarlardan sonuçları bekliyoruz. Yiyecek veya su kaynaklı olabilir veya havadan bulaşıyor olabilir” ifadelerini kullandı.

VAKALAR CORONA VİRÜS TAŞIMIYOR

Ayrıca Roy açıklamalarına şöyle devam etti:

“Hastalık sadece Eluru bölgesinde görüldü ve tüm vakalar aynı bölgeden geldi. Hastaneye gelen vakalara koronavirüs testi yaptık ve sonuçları negatif çıktı. Vakaların koronavirüs taşımadığını biliyoruz.”

www.kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.