DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20747881,43%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Gençlik ve Spor İl Müdürü Kabakcı, “40 bin öğrenciye yetenek taraması yapıyoruz”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Kabakcı, “40 bin öğrenciye yetenek taraması yapıyoruz”

ABONE OL
Aralık 20, 2023 10:31
Gençlik ve Spor İl Müdürü Kabakcı, “40 bin öğrenciye yetenek taraması yapıyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gençlik ve Spor Kayseri İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, spora verdiği önemden bahsederek her yıl 40 bin öğrenciye yetenek taraması yapıldığını ifade etti. Müdür Kabakcı, “Geçen yıl ilkokullarda ilkokul üç ve dördüncü sınıfları baz alarak ve onun üstünde de kaçırdığımız gençler olabilir diye 40 bin öğrenciyi yeteneğine göre taradık. Şu an devletimiz öyle bir imkan veriyor ki 40 bin çocuğu her yıl tarıyoruz ve o dönemden her süreçte geçecek çocuklarımız var. Bu çocukları sevdiği, istediği ve yeteneğine göre bir spor dalına bakıyoruz” dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Geleceğe Mektuplar’ programında moderatör Ahmet Avanlıer’in sorularını yanıtladı. Müdür Kabakcı, 40 bin öğrenciye yetenek taraması yapıldığını belirterek, “Alanımız çok geniş; yurtlarda varız, 15 bin gencimizi yurtlarımızda misafir ediyoruz. Gençlik merkezlerinde varız ve spor için de varız. Ki son yıllarda Türk sporunda gençler nezdinde önemli çalışmalar var. Belki yüzyılın en büyük projesi gerçekleşiyor. Gençlerimize yetenekleri ölçüsünde yetenek taramaları yapıyoruz. Geçen yıl ilkokullarda ilkokul üç ve dördüncü sınıfları baz alarak ve onun üstünde de kaçırdığımız gençler olabilir diye 40 bin öğrenciyi yeteneğine göre taradık. Şu an devletimiz öyle bir imkan veriyor ki 40 bin çocuğu her yıl tarıyoruz ve o dönemden her süreçte geçecek çocuklarımız var. Bu çocukları sevdiği, istediği ve yeteneğine göre bir spor dalına bakıyoruz. Şimdi en büyük avantaj gençlerimizin yeteneğinin keşfedilmesi ve bu güzel sanatlarda da oluyor. Gençlik merkezlerinde önemli çalışmalar yapıyoruz. Her türlü gençlik merkezinde, her türlü imkanı milletimizin gençlerine sunuyoruz. Gençlerde en büyük şeyi şöyle gördüm; samimiyet gerçekten önemli. Yani yeni nesilde bunu kaçırdığımız oluyor; gençler samimiyetle davranılmasını çok istiyorlar” diye konuştu.
‘70 BRANŞI GENÇLERİMİZİN HİZMETİNE SUNUYORUZ’
Müdür Kabakcı, 70 branşta gençlere hizmet verdiklerini ifade ederek, “Herkesin fiziksel aktivite yapması lazım. Yalnızca gençlik değil, 3’ten 93’e diyoruz, Gençliğin dinamizmi harekettir. Sporu çok önemsiyorum, yalnızca performans sporu için değil. Bedenen gelişim, ruhen gelişime sebebiyet veriyor. Daha dinç, daha dinamik hissediliyor. Özgüvenin yükselmesi demek. Hayatımıza, gençliğimize herkese sporu yerleştirmemiz gerekir ve bir sevdiği dalı, bir branşla ilgilenmesini sağlamak gerekir. Eskiden 3-5 branş varken bugün 70 branşı gençlerimizin hizmetine sunuyoruz. Artık yapılmayan branş kalmasın diye bir sloganımız var. Eskiden ata sporumuz taekvondo, judo varken bugün atıcılık var, eskrim var, okçuluk var, kış sporları var. Bunda da kayıtsız şartsız herkese destek veriyoruz ve bir projeye dönüştürüyoruz” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.