DOLAR 32,4947 0.33%
EURO 34,7132 0.29%
ALTIN 2.405,611,08
BITCOIN 1850682-5,52%
Kayseri
18°

HAFİF YAĞMUR

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X

GELECEK PARTİSİ’NDEN “DAMAT NEREDE” KAMPANYASI

8-9 Ekim tarihlerinde Kayseri'yi ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelmişti. Kayseri ziyareti sırasında İl Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen Davutoğlu, Hazine ve Maliye Eski Bakanı Berat Albayrak'ın bir sosyal medya paylaşımı ile 'affını istemesi'ni hatırlatarak "8 Kasım’da bir damat arama sene-i devriyesi yapmamız lazım" demişti.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 06:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Davutoğlu’nun “Damat bakan bir gece yarısı kayboldu gitti. Aslında 8 Kasım’da bir damat arama sene-i devriyesi yapmamız lazım. Bir yıldır ortada yok. Meraklandık gerçekten, ‘Nerede’ diye bir kampanya başlatmak lazım.” sözleri üzerine Gelecek Partisi Kayseri İl Başkanlığı 8 Kasım tarihinde “Damat Nerede” etiketiyle bir kampanya başlattı.

ROTA: Damat Bakan bir yıldır ortada yok ancak Cumhur ittifakının ekonomi cehaleti kendisinin eksikliğini hissettirmiyor.

Damat Bakan döneminde Merkez Bankası’nın 128 Milyar dolar rezervinin ‘buharlaşması”nı ortaya çıkaran ilk siyasetçi olan Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, Cumhur ittifakının ekonomi cehaletinin bir yıldır ortalarda olmayan Damat Bakan’ın eksikliğini hissettirmediğini belirtti.

Damat Bakanın “görevden affedildiği” günün üzerinden 1 yıl geçtiğini vurgulayan Kerim Rota, damat arama sene-i devriyesi yapmaya gerek kalmadığını, çünkü Damadın ekonomi anlayışının Cumhur ittifakının temel uygulamaları haline geldiğini vurguladı.

Gelecek Partili Rota, Cumhur ittifakının sürdürmekte ısrar ve inat ettiği Damat Bakan’ın politikalarını şu şekilde sıraladı:
– Ekonominin temel gerçeklerinden uzaklaşıp, kendinden menkul teorilerle ve kişisel hırslarla ekonomiyi yönetmek.
– Tüm tercihleri vatandaş yerine, rant ekonomisi, beton ve müteahhitlerden tarafa kullanmak.
– Beceriksiz ekonomi yönetimi ile vatandaşı dünyada olmayan enflasyona maruz bırakıp, yüksek faiz kıskacına almak.
– Türkiye’yi dünyanın ucuz emek cenneti yaparken vatandaşı enflasyon ve fakirlik cehenneminde yaşatmak.

DİNÇ: Damat Bakan’ın bıraktığı enkaz, ekonomi tarihinde ders olarak okutulacak cinsten

Hak etmeden sırf kişisel ilişkilerle gelinen pozisyonların kibre yol açtığını vurgulayan Gelecek Partisi Hazine ve Maliye Politikaları Başkanı Tuncay Dinç, bu tip bir kibrin bu ülkenin son yıllarda başına gelen en büyük felaket olduğunu belirtti.

Damat kontenjanından bakan olan Berat Albayrak’ın hepimizin gözü önünde ekonominin canına okuduğunu belirten Dinç, Damat Bakan’ın ekonomide sorumluluğu aldığı günden ve hatta öncesinden başlayarak cahilce ve hırs içinde yaptığı uygulamalar ile ekonomide öngörülebilirlik ve güven unsurunu tamamen yok ettiğini dile getirdi.

Gelecek Partili Dinç, ülkemizi hâlâ içinde bulunduğumuz kriz ortamının içine sürükledikten sonra bir gece ansızın ortadan kaybolsa da Damat Bakan’ın bıraktığı miras/enkaz ile sadece bugünkü nesillere degil, bizden sonraki nesillere de zarar verdiğini vurguladı.

Dinç ayrıca, Merkez Bankasının rezervlerini eriten, yedek akçesini çar çur eden, para birimimizin değerini yerlerde süründüren Damat Bakan’ın mirasının ekonomi tarihinde ders olarak okutulacak cinsten olduğunu belirtti.

Gelecek Partili Dinç son olarak “Liyakat ve ehliyet sahibi olmadan makam sahibi olmanın verdiği zararı gidermek de yine bize düşüyor” dedi.

Kayseri İl Başkanı ARSLAN: 128 Milyar Dolar da ortalarda yok, Damat Bakan da

Davutoğlu’nun Başbakanlığı bıraktığı dönemde gayri safi milli hasılamızın 870 milyar dolar olduğunu hatırlatan Gelecek Partisi Kayseri İl Başkanı Av. Zülküf Arslan, Damat Bey’in Bakanlığı ile birlikte milli gelirin 700 milyar dolara gerilediğini vurgulayarak “Memlekette refah ve bereket bırakmadılar” dedi.

Damat Bakan’ın “at izi, it izine karıştı” diyerek bir sosyal medya paylaşımı ile affını istemesini hatırlatan İl Başkanı Arslan, Damat döneminde bir inat uğruna buharlaştırılan 128 Milyar dolar gibi Damat Bakan’ın da ortalardan kaybolduğunu dile getirdi.

ARSLAN: Damat Bakan’ın Yanlış Politikaları Türkiye’yi Köle Pazarına Çevirdi!

Bugün net asgari ücretin aylık 300 doların altına indiğini hatırlatan İl Başkanı Arslan, haftada 45, ayda 200 saat çalışan birisi için saatlik ücretin 1.5 dolar bile etmediğini belirtti. Bu durumun sorumlusu olarak Damat Bakan’ın “rekabetçi kur” politikasını gösteren Arslan, bu liyakatsiz ve kifayetsiz ekonomi yönetimi yüzünden sonunda Türkiye’deki işgücü piyasasının köle pazarına çevrildiğini belirtti. Damat Bakan’ın görevdeyken “Demokrasi olmadan da kalkınma olur” diyerek Çin’i örnek gösterdiğini hatırlatan İl Başkanı Arslan, ucuz işgücünde Çin’i bile geride bıraktığımızı belirtti.

Güçlü ekonomi kadrosu ile Gelecek Partisi’nin ekonomide istikrarı sağlamak ve milletimizi içine düştüğü fakirlikten kurtarmak için tutunacak en sağlam dal olduğunu vurgulayan İl Başkanı Arslan son olarak “Damat Bakan’ın affını istemesinin sene-i devriyesinde aziz milletimiz adına soruyoruz ve sormaya da devam edeceğiz: 128 Milyar dolar nerede? Damat Bakan Nerede?” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.