DOLAR 32,4158 -0.07%
EURO 34,8196 0.2%
ALTIN 2.430,65-0,31
BITCOIN 2018968-2,86%
Kayseri
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
ERÜ Rektörü Altun, “Türkiye’deki 8 Üniversite Arasında Olmak Bizi Mutlu Ediyor”

ERÜ Rektörü Altun, “Türkiye’deki 8 Üniversite Arasında Olmak Bizi Mutlu Ediyor”

ABONE OL
Eylül 19, 2023 13:23
ERÜ Rektörü Altun, “Türkiye’deki 8 Üniversite Arasında Olmak Bizi Mutlu Ediyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen 1. Yıl Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan ERÜ Rektörü Fatih Altun, “Üniversitemizin sahip olduğu marka değerini arttırmak için son dönemde ortaya konulmuş olan dijitalleşme yönünde süreçlerde Türkiye’deki 8 üniversite arasında olmak bizi ayrıca mutlu ediyor. Bu süreçlerde yapılan çalışmalarda ülkemizin bu durumda dijitalleşmesi için de etkin olarak faaliyet içerisindeyiz” dedi.
Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 1. Yıl Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıda ERÜ Rektörü Fatih Altun, üniversitede 1 yıl boyunca gerçekleşen faaliyetlerden bahsederek üniversite hakkında da bilgiler verdi. Rektör Altun, dijitalleşme yönünde Türkiye’de 8 üniversite arasına girdiklerini söyleyerek, “Üniversitemizin sahip olduğu marka değerini arttırmak için son dönemde ortaya konulmuş olan dijitalleşme yönünde süreçlerde Türkiye’deki 8 üniversite arasında olmak bizi ayrıyeten mutlu ediyor. Bu süreçlerde yapılan çalışmalarda ülkemizin bu manada dijitalleşmesi için de etkin olarak faaliyet içerisindeyiz” dedi.
‘TEYYARE FABRİKASINDAN GELEN KURUMSAL HAFIZAYA SAHİBİZ’
Rektör Altun, “Kayserimizin sahip olduğu bir teyyare fabrikasından gelen kurumsal hafızaya sahibiz. Bu hafızanın ayağa kalkmasında Erciyes Üniversitesi olarak üzerimize düşen ne ise yapmak istiyoruz. Özellikle TOMTAŞ yapılanmasında ERÜ TEKNOPARK olarak olmamız bunun bir göstergesidir. Bu süreçte de biz üniversite olarak Ar-Ge boyutunda orada oluşturulacak ekosisteme özellikle akademik, bilimsel yönüyle katkılar sağlamak için çok küçük bir hisseyle de olsa sistem içerisinde olmamız bizi ziyadesiyle memnun etmiştir” ifadelerini kullandı.
‘ASPİLSAN İLE EŞLEŞTİRİLMİŞ BİR ÜNİVERSİTEYİZ’
Sektör Kampüste projesiyle ASPİLSAN ile eşleştirildiklerini belirten Rektör Altun, “Çalışanlarımızın hakları noktasında kamu çerçeve protokolünde de gerekli olan ödemelerle ilgili gayretlerimiz her zaman devam etmektedir. Bunları yaparken de üniversite olarak değil cumhurbaşkanlığımızın bu konudaki destekleriyle gerçekleştiriyoruz. Belli periyotlarda sendikalarımızla bir araya gelmek üzere onların özlük haklarıyla ilgili konuşuyor, haklarını koruma anlamında bilgi alışverişi içerisinde oluyoruz. Özellikle fakülte bazında da iş birliklerine devam ediyoruz, fakültelerimizin eşleşmelerine de önem veriyoruz. Mimarlık Fakültesinin Tekirdağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile yaptığı iş birlikleri örnektir. Yakın zamanda Uludağ Üniversitesi, Harran Üniversitesi ile yapılacak iş birlikleri söz konusudur. Bu tür faaliyetleri arttırmaya çalışıyoruz. Son dönemde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın ortaya koymuş olduğu sektör kampüste projesiyle ASPİLSAN ile eşleştirilmiş bir üniversiteyiz. Aşı geliştirme merkezimiz TÜSEB ile diyalog içerisinde ilerliyoruz. Aykut Özdarendeli hocamız gerçekten aralık vermeden kırım Kongo kanamalı ateşli hastalık için, aşı geliştirmelerine devam ediyor” diye konuştu.
ERÜ Rektörü Altun, “Bu sene ailemize 8 bin 14 öğrenci katıldı”
Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen 1. Yıl Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan ERÜ Rektörü Fatih Altun, “Bu sene ailemize 8 bin 14 öğrenci katıldı. 8 bin 14 öğrenci muhtemel yatay geçiş ve burada kayıt anlamında yabancı uyruklu öğrenciler yok. Onlarla beraber bu rakamı 12 binlere çıkacağını düşünüyorum. Buradan da üniversitemizin bu sene 2023-2024 eğitim öğretim yılında yaklaşık 56 bin bandında olacağını da huzurlarınızda ifade etmek istiyorum” dedi.
Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 1. Yıl Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıda ERÜ Rektörü Fatih Altun, üniversitede 1 yıl boyunca gerçekleşen faaliyetlerden bahsederek üniversite hakkında da bilgiler verdi. Rektör Altun, kulüp faaliyetleri ile öğrencilere sosyal imkan sağladıklarını belirterek, “Öğrencilerimize kültür turları düzenledik ve bu yıl da devam edecek. Büyükşehir Belediye başkanımız da bu süreçte destek oluyor. Rektör olarak öğrencilerle bir araya geliyorum, yalnızca öğrenciler değil akademisyenler, idari personellerle de bir araya geliyoruz. Kulüp faaliyetleri ile öğrencilerimizi şenlik alanında bir araya getirdik. Yaklaşık 141 kulüp ve 15 bin öğrenci bu programa katılım sağladı. Bu sene bu rakamın 30 bine çıkacağını düşünüyorum. Öğrencilerimiz 2 günlük süre içerisinde güzel vakit geçirip sosyalleştiler. Özellikle eğitim öğretim faaliyetlerinde yaklaşık 15, şu anda 3-4 üniversite daha bizim faaliyetlerimizden etkilendiği için sisteme dahil olmak istiyorlar. Rakam 20 üniversiteye doğru gidiyor. Anadolu Üniversiteler Birliği’nde de birlik başkanı olarak Erciyes Üniversitemizi bizleri başkan olarak görmeleri bizi ayriyeten mutlu etmiştir. Bu benim şahsımla ilgili değil, kurumumun gücünden gelen bir sonuçtur. Burada da yaklaşık 2 buçuk yıl süreyle Anadolu Üniversiteler Birliğine başkanlık ediyoruz. Özellikle tanıtım günlerinde ilgili illerde programlar yapıyoruz ve bunları yaparken de her zaman Erciyes Üniversitesi’nin sahip olduğu birikim, bilgi anlamında bunları da ben o üniversitelerimizle paylaşarak aynı zamanda bölgesine de katkı sağlayan bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz” diye konuştu.
‘TEKNOFEST’TE ÖĞRENCİLERİMİZİ TEŞVİK ETMEK İÇİN YANLARINDA OLUYORUZ’
Rektör Altun, “Teknofest’te her zaman öğrencilerimizi teşvik etmek için yanlarında oluyoruz. Bu sene ilk defa Ankara’da üniversite olarak standımızı kurduk. İzmir’de yapacağımız ay sonundaki Teknofest’te de standımızı kurmak suretiyle öğrencilerimiz oraya davet edip, beraber olduğumuz gibi özellikle konuklarımızın da merak edip Erciyes Üniversitesi’yle ilgili sorular sorması beni çok mutlu ediyor. Özellikle ben aşıyla ilgili sorular bekliyorum ki kesinlikle aşıyla ilgili sorularda olmakla birlikte yapay zeka noktasında soru yöneltmeleri beni ayrıyeten mutlu ediyor. Çünkü Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin geliştirmiş olduğu arı kolonisine bağlı yapay zeka çalışmaları gerek araştırma merkezinde bunun sonuçlarının çalışmalarının devam ettiğini de ifade edersek veliler tarafından bunların bize sorulması bizi ayrı mutlu ediyor. Bu sene ailemize 8 bin 14 öğrenci katıldı. 8 bin 14 öğrenci muhtemel yatay geçiş ve burada kayıt anlamında yabancı uyruklu öğrenciler yok. Onlarla beraber bu rakamı 12 binlere çıkacağını düşünüyorum. Buradan da üniversitemizin bu sene 2023-2024 eğitim öğretim yılında yaklaşık 56 bin bandında olacağını da huzurlarınızda ifade etmek istiyorum. Bu da şehrimizdeki toplam öğrenci sayısının diğer üç üniversitemizle birlikte 85 bin bandını çok rahat yakalayacağını ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.