DOLAR 32,4853 0.03%
EURO 35,2291 0.44%
ALTIN 2.435,55-0,11
BITCOIN %
Kayseri
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Erdoğan ”2020’yi Patara yılı ilan ettik!” dedi

Erdoğan ”2020’yi Patara yılı ilan ettik!” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti grup toplantısında 2020'yi 'Patara yılı' ilan ettiği antik kent Patara merak konusu oldu. Turizmciler tarafından sevinçle karşılanan durum sonrası Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, tüm zamanların rekorunun kırıldığını, bu yıla da büyüyerek girdiklerini söyledi. Peki, Patara nerede? ilklerin kentinde neler var?

ABONE OL
Eylül 24, 2022 05:15
Erdoğan ”2020’yi Patara yılı ilan ettik!” dedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2020'yi “Patara Yılı” ilan etmesi, turizmciler tarafından sevinçle karşılandı. Antalya'da bulunan antik kent Patara, ilklerin ve enlerin kenti olarak geçiyor. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, Antalya turizmi ve patara hakkında bilgi verirken, Antalya özelinde 16 milyon turist ağırladıklarını, 2020 ile ilgili Antalya için 17,5 milyon, Türkiye için 58 milyon turist hedefine odaklandıklarını bildirdi. 

ANTİK KENT PATARA

Antalya'da bulunan Patara kenti Dünyanın en güzel plajı olarak biliniyor. Ayrıca dünyanın ilk meclis binasının içinde bulunduran yer,  en eski deniz fenerine de ev sahipliği yapıyor.Türkiye'nin en uzun plajı olarak geçiyor.

PATARA KENTİNDE NELER VAR?

en eski yerleşim yeri olan patara kenti, 10 bin kişilik tiyatronun birçok bölümü kumlar altında kalmış ve bölgede kazı çalışmaları halen devam ediyor. Hristiyanlarca önemli sayılan yerlerden biri olan Patara, Noel Baba olarak bilinen Saint Nicholas'ın da doğduğu yer olarak biliniyor. Hamamlar ve doğal güzellikleri hiç bozulmadan bünyesinde barındırıyor. Patara, Roma döneminde de çok önemli bir kent olmuş ve Likya-Pamphilya eyaletlerinin başkentliğini yaptı. Patara, Büyük İskender'in kuşattığı kentler arasında yer alıyor. Mitolojik öykülerde Patara'yı su perisi Lykia ile birlikte Apollon'un oğlu Paturus'un kurduğu belirtiliyor.

“Turizmdeki hedeflerimize ulaşmada Patara olumlu etki yaratacak”

Atmaca, şunları kaydetti:

 

“Antalya her şey dahille, deniz, kum ve güneşle anılan bir yer ancak Antalya'nın genelinde 30'a yakın antik kent var. Bunlardan en önemlilerinden birisi de Patara. Antalya'yı ve Türkiye'yi tanıtırken antik kentlerin ön plana çıkarılması, sadece kum, güneş ve deniz değil, gastronominin, kültür ve tarihin olduğunu anlatmak, ülke imajına çok daha fazla katkı sağlayacaktır. Patara, dünyanın takip ettiği, Noel Baba'nın mezarının olduğu bir yer. Herkesin bildiği bir yerin, bir kere daha hafızalarda yer edinmesi turizm için çok büyük avantaj sağlayacaktır. Turizme çok pozitif yansıyacak, doping etkisi yaratabilir. Turizmdeki hedeflerimize ulaşmada, Patara olumlu etki yaratacak.”

“Patara'yı turistlere tanıtmak için çalışmalara başlıyoruz”

Her sene gelen turist sayısı ve turizmden elde edilen gelirde hedefleri artırdıklarını vurgulayan Atmaca, ürün çeşitliliğini artırmaya, turizmden geliri yükseltmeye çalıştıklarını bildirdi. Antalya'nın tarihi ve kültürel değerlerini de ön plana çıkarmak gerektiğine değinen Atmaca, “2020'nin Patara yılı ilan edilmesiyle kültür turizmi de ön plana çıkacaktır. Hem Bakanlığın hem sektörün uzun zamandır uğraşı, kültür turizmini geliştirmekti. Özellikle kış dönemlerinde kültür turizmine çok ihtiyacımız var. Kışın kapanan tesis sayısını en aza indirgemek için önemli. Patara Yılı buna olumlu etki yaratacak.” dedi.

Patara Plajı nerede? Nasıl gidilir?

 Patara Plajı, Muğla'nın Seydikemer ilçesi ile Antalya'nın en batısındaki Kaş ilçesinin Gelemiş Köyü sınırlarında yer alıyor.  eski Roma kalıntılarının üzerine kumdan kaleler yapabileceği muhteşem doğa harikası. Patara Plajı, Kalkan'a 15 kilometre mesafede bulunmaktadır. D400 karayolu'nu kullanarak Kaş'tan 45, Fethiye'den 81, Antalya'dan 376 kilometre uzaklıkta bulunan Patara Plajı'na şahsi aracınız ile çok rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ayrıca Fethiye-Kaş arasında sefer yapan otobüsler ile Ovaköy mevkiinde inerek yaklaşık 3.5 kilometrelik bir yürüyüş veya taksi yolculuğu ile de Patara'ya gitmek mümkün olabiliyor. Dünya'nın ender rastlanan canlılarından caretta carettalara ev sahipliği yaparken, “19.00-08.00 saatleri arasında kaplumbağaların kullanım alanı olarak belirleniyor.

 

 

kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.